petroleo portada maquinas atardecer

El petroli cau amb certa força aquest divendres. El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 1,6% fins als 56,21 dòlars. Al seu torn, el de Brent, referència a Europa, cau un altre 1,6% fins als 61,26 dòlars el barril. Els elevats inventaris de cru i la guerra comercial tornen a pesar sobre els preus de l'or negre.

Per què afecta tant la disputa aranzelària al petroli? Per diverses raons. Una d'elles és l'inestabilitat geopolítica. Una altra, que els experts revisen a la baixa les seves previsions... incloent-hi les de demanda d'or negre.

"El petroli està en mode pausa fins que els inversors rebin nous detalls de la guerra comercial", asseguren els experts d'AxiTrader. A això se suma la política de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). Aquest organisme i els seus aliats, com Rússia, manté la retallada de producció fixada des de fa mesos.

En teoria, s'estendrà (mínim) fins al març del 2020. No obstant això, aquesta data haurà de ser ratificada durant la propera cimera celebrada a Viena del 5 al 6 de desembre.

I després hi ha els inventaris de cru nord-americans. Durant l'última setmana s'han elevat perillosament. A més oferta i menys demanda ... els preus del petroli cauran.

Noticias relacionadas

contador