El petroli s'ha capgirat i cotitza amb caigudes importants després que hagi començat la sessió en verd, amb avenços del 0,5% de mitjana. La creixent producció dels EUA i les expectatives que hi hagi majors subministraments de l'OPEP pesen en la confiança dels inversors.

El barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb caigudes de l’1,28% fins als 74,33 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, es deixa un 0,32% fins als 64,54 dòlars.

"Tot es tracta del subministrament, ja sigui per la producció de l'OPEP o l'augment de la producció dels EUA. Tots els camins porten a majors subministraments mundials de petroli, cosa que deixa els operadors de petroli tremolant", assenyala Stephen Innes, cap d'operacions de corretatge de futurs d'Àsia-Pacífic, a la CNBC.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) es reunirà a Viena el 22 de juny per decidir si els membres del grup i els que no pertanyen a l'OPEP, incloent-hi Rússia, augmentaran la producció per alleujar les preocupacions sobre el potencial dèficit de subministrament de l'Iran i Veneçuela.

Durant el cap de setmana, els ministres àrabs del petroli de l'OPEP van coincidir en la necessitat d'una cooperació contínua per equilibrar el subministrament mundial, ha informat l'agència estatal de notícies KUNA.

L'augment de la producció de petroli cru dels Estats Units també ha exercit pressió sobre els preus del petroli. El març, la producció de cru dels EUA va augmentar fins als 10.470.000 de barrils per dia, la dada més alta registrada, segons un informe mensual de l'Administració d'Informació Energètica (EIA).

El nombre de plataformes de perforació als Estats Units també va augmentar en dos durant la setmana fins a l'1 de juny i va elevar el total als 861, el més gran des de 2015, va dir divendres el servei d'energia Baker Hughes de General Electric.

El grup industrial American Petroleum Institute (API) lliurarà les seves dades per als inventaris de cru de la setmana passada a les 20:30 GMT de dimarts, i l'informe d'EIA està programat per les 14:30 GMT de dimecres. Es pronostica que les existències de cru dels EUA caurien al voltant de 2,5 milions de barrils de mitjana durant la setmana que va finalitzar l'1 de juny, d'acord amb cinc analistes consultats abans dels informes.

Noticias relacionadas

contador