ep petroleo 20170725174001
RECURSO

El petroli puja aquest divendres i busca recuperar els 80 dòlars que va aconseguir aquest dijous. Els preus del cru reaccionen així al mercat a una forta demanda i al resultat de les retallades de subministrament dutes a terme per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,30% fins als 79,54 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als Estats Units, repunta un 0,24% fins als 71,66 dòlars el barril.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,30% fins als 79,54 dòlars

"Els inventaris mundials s'estan acostant a mitjanes que suggereixen que les retallades coordinats entre els països de l'OPEP i els no pertanyents a l'organització han tingut èxit", assevera Jack Allardyce, analista de Cantor Fitzgerald.

De fet, l'OPEP ha anunciat que no entra als seus plans suspendre les retallades de producció encara que el cru es mantingui als 80 dòlars.

A més de les retallades de l'OPEP, la forta demanda i la caiguda de la producció de cru a Veneçuela per la seva crisi econòmica se sumen a les sancions que els EUA imposarà a l'Iran després d'abandonar el pacte nuclear.

El banc nord-americà Jefferies afirma que les sancions del país presidit per Donald Trump sobre l'Iran podrien fer perdre el país de l'Orient Mitjà més d'un milió de barrils produïts al dia. Per la seva banda, Barclays afirma aquest divendres que espera uns preus mitjana per barril de Brent de 70 dòlars per la resta de 2018 i de 65 dòlars per 2019.

Amb el petroli a nivells de novembre de 2014, Allardyce afirma que l'alt preu del combustible podria començar a moderar i reduir el seu consum. "Els preus més alts del petroli podrien pesar significativament en les perspectives macroeconòmiques de les economies emergents d'Àsia", apunten els analistes de Barclays.

Noticias relacionadas

contador