ep archivo   petroleo
DAVID MCNEW - Archivo

El preu del petroli Brent continua avançant (+1%; 71,10 dòlars) i s'acosta ja a una important zona de resistència per anàlisi tècnica. La previsió d'una major demanda mundial per la recuperació econòmica global està impulsant l''or negre' durant les últimes sessions.

  • 89,01$
  • 1,12%

"Sense fer gens de soroll, el petroli segueix escalant posicions i es col·loca a les portes de la important resistència que presenta als 71,50-71,75 dòlars/barril", afirma JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Tres són els girs a la baixa per part del preu en aquest nivell: setembre de 2019, gener de 2020 i març d'aquest any. Per tant, per sobre dels 72 dòlars, i si és en espelmes setmanals millor que millor, tindrem un important senyal de fortalesa", afegeix aquest expert.

"Per sobre, les següents resistències les tenim als 86,74 dòlars (màxims de 2018) i als 90 dòlars (mínims de 2012)", conclou Rodríguez.

PREUS MOLT MÉS ALTS

"La forta dinàmica de la demanda i els probables retards en les negociacions de l'acord nuclear amb l'Iran han empès els preus del petroli per sobre del molt rellevant nivell de 70 dòlars per barril", expliquen els analistes del banc suís Julius Baer.

"La narrativa clau segueix sent el rebot en l'activitat d'oci del món occidental i la fortalesa de la demanda de petroli, que fins ara eclipsa els nous revessos relacionats amb la pandèmia a Àsia", afegeixen.

La seva previsió és que "la forta dinàmica de creixement hauria de prevaler a curt termini". En la seva opinió, "el mercat de petroli es troba a la fase final del seu cicle i els preus arribaran al seu punt màxim a mitjans d'any, ja que els subministraments estan restringits de manera artificial i no estructural".

Noticias relacionadas

contador