ep archivo - yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo

El petroli Brent repunta un 0,6%, fins als 75,28 dòlars, i marca màxims anuals i des d'abril de 2019. I alguns analistes ja parlen que pot tocar els 90 i fins i tot els 100 dòlars durant els propers mesos.

  • 88,02$
  • -0,45%

La reactivació de l'economia mundial està provocant un repunt de la demanda mundial de cru, en un escenari en què els productors estan augmentant lentament la seva producció. Els analistes ja esperen la decisió de l'OPEP+, que es reunirà el pròxim 1 de juliol per decidir si augmenta el bombament per cobrir la creixent demanda.

"El grup de productors s'enfronta una vegada més a algunes decisions difícils a mesura que el mercat segueix mostrant rigidesa. El progrés global en les campanyes de vacunació contra la Covid-19 ha fet que la mobilitat dels consumidors als Estats Units, la Xina i Europa es recuperi dràsticament", han explicat els analistes de productes bàsics d'ANZ, segons recull CNBC.

"No obstant això", afegeixen, "la perspectiva que el petroli iranià arribi al mercat a curt termini ha fet que l'OPEP es mantingui cautelosa sobre l'augment de l'oferta", han afegit.

Per la seva banda, l'analista Giles Coghlan creu que hi ha diverses raons perquè el petroli mantingui la tendència alcista fins a 100 dòlars, com la recuperació econòmica a l'Índia després de superar l'última onada pandèmica, el bon resultat de les campanyes de vacunació als països desenvolupats i la rigidesa actual de l'oferta de subministrament.

I per anàlisi tècnica, després de superar "una important resistència a la zona dels 72 dòlars: els màxims de setembre de 2019, gener de 2020 i març d'aquest any, ja no hi ha res realment important fins a la zona dels 87 dòlars, i per sobre, els 90 dòlars", explica JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador