petroleo portada maquinas atardecer

El petroli es dispara un 12% de mitjana gràcies a la treva entre Rússia i l'Aràbia Saudita. Segons informa Reuters, dos dels majors productors de petroli del món han acordat rebaixar la seva producció en fins a 20 milions de barrils, diaris donant tot un cop sobre la taula.

La cimera s'està celebrant de manera virtual i té lloc aquest dijous després d'estar programada inicialment pel dilluns. Trump va revifar els preus la setmana passada afirmant que Rússia i l'Aràbia Saudita estaven a punt de tancar la seva particular guerra de preus.

"L'OPEP i els seus aliats estan rumiant una gran retallada per intentar estendre el ral·li del petroli", asseveren els experts d'Again Capital en declaracions a la CNBC. "La reunió serà un "això és el que hi ha, a prendre o a donar" per al mercat del petroli, i una tisorada de 10 milions de barrils diaris és el mínim necessari per estabilitzar aquesta situació", rebla

Des d'RBC són cautelosos i els seus analistes creuen que "encara queden moltes mines que esquivar abans que s'arribi a un acord definitiu". Si s'arribés a un acord, alguns creuen que els preus del petroli continuaran baixos, perquè la demanda destruïda pel brot continua sent molt alta.

"Prepareu-vos per a una altra caiguda del petroli d'aquí a poc, just quan els participants del mercat s'adonin del problema real, que és la demanda minvant" alerten els analistes de Rystad Energy.

Noticias relacionadas

contador