petroleocbfraking

El petroli ha fet la volta i puja tot i unes majors reserves de petroli als EUA. El barril de Brent, referència a Europa, puja un 1% fins als 40,70 dòlars. I el West Texas, referència als EUA, puja un 1,1% fins als 38,38 dòlars per barril.

Els EUA continuen emmagatzemant petroli a nivells de rècord. Segons l'informe de l'Agència d'Energia (EIA) dels Estats Units, les reserves es van incrementar en 1,442 milions de barrils (mb).

Això va provocar una caiguda per sobre del 6,5% del preu del West Texas (WTI), que va perdre el nivell psicològic dels 40,00 dòlars. Respecte al FMI, l'organisme va tornar a tirar un gerro d'aigua freda al mercat rebaixant encara més les seves perspectives de creixement.

Els analistes d'IG recorden que el mercat de petroli està cotitzant en una zona de resistència important, on és possible que els inversors institucionals estiguin amb fortes posicions de vendes, per la qual cosa hem de veure el volum que hi cap en 40,60 dòlars per saber si el mercat li dóna continuïtat fins al següent nivell de resistència de 42,00 dòlars.

D'altra banda, segons un informe de Bloomberg, les empreses de l'esquist americà continuen mostrant molts dubtes per a afrontar els seus corresponents pagaments de deute, la qual cosa provoca un gran problema per a certs bancs d'inversió de Wall Street.

Noticias relacionadas

contador