dl japan japan exchange group jpx tokyo stock exchange nikkei 225 topix generic 1
Sharecast graphic / Josh White

L'índex borsari japonès Nikkei 225 ha pujat un 2,19% aquest dijous i ha marcat un nou màxim històric als 39.098,68 punts. L'anterior màxim històric del selectiu nipó datava del 29 de desembre del 1989, quan va tancar als 38.957 punts, durant l'apogeu de la bombolla econòmica que va viure el país a la dècada de 1980.

La política monetària ultraacomodatícia del Banc del Japó, que encara manté els tipus d'interès en negatiu per assolir el seu objectiu d'inflació, provoca que la renda variable japonesa s'hagi convertit en la favorita dels inversors globals.

Aquesta política també està afavorint la feblesa del ien, que beneficia les grans companyies exportadores.

A més a més, les mesures promogudes pel Govern per estimular l'estalvi i la inversió són un altre factor que expliquen aquest bon comportament. Aneeka Gupta, directora d'anàlisi macroeconòmica a WisdomTree, explicava fa uns dies que el Japó s'està transformant en una nació dirigida per la gestió d'actius sota el lideratge del primer ministre, Fumio Kishida.

En un esforç per desbloquejar a prop de 14 bilions de dòlars d'actius financers de les llars immobilitzades en dipòsits en efectiu, els dirigents japonesos duen a terme reformes, com ara la introducció dels plans 401(k) als Estats Units als anys setanta.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, els guanys borsaris han estat generalitzats, però més moderats. El Shanghai Composite repunta un 0,9%, seguit pel Hang Seng de Hong Kong, el Kospi de Corea del Sud i l'ASX australià.

A més, el petroli Brent puja un 0,3% (83,29 dòlars). Per part seva, el ien es deprecia lleugerament un 0,03%, fins als 150,22 dòlars, i l'unça d'or avança un 0,3% (2.040 dòlars).

Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,30% i el bitcoin repunta un 1,5% (51.725 dòlars).

Noticias relacionadas

contador