dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

Els mercats d'Àsia han acabat aquest dimecres amb to mixt. Entre els índexs, el Hang Seng de Hong Kong s'ha disparat i, tot i que després s'ha relaxat, ha arribat a registrar durant la jornada pujades superiors al 3%.

Tot i que ha tancat amb guanys propers al 2%, ha estat el protagonista de la sessió gràcies, principalment, a les accions de tecnologia, materials bàsics i medicina.

De la resta d'índexs, el CSI 300 de la Xina ha pujat un 1,35%, mentres que el Nikkei 225 del Japó ha perdut un 0,26% i el Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,17%.

A l'agenda del dia han destacat diverses dades del Japó. D'una banda, la confiança a les grans empreses japoneses s'ha deteriorat al febrer, segons l'enquesta Tankan de Reuters. L'índex de sentiment cap als fabricants es va situar en -1, enfront del +6 de gener, i l'índex del sector serveis es va situar en +26, enfront del +29 de gener.

Després que la setmana passada es conegués que l'economia va caure en una recessió tècnica, ara aquestes dades alimenten els temors d'una debilitat econòmica més gran al Japó.

A més, les exportacions del Japó van augmentar un 11,9% interanual al gener, i van superar les estimacions, mentre que les importacions van caure un 9,6%, en un percentatge més alt que les projeccions.

Pel que fa a les divises, la majoria de les monedes asiàtiques han pujat dimecres. El ien japonès ha avançat un 0,1%, mantenint-se al nivell de 150 dòlars. També s'ha revalorat un 0,1% el iuan xinès, beneficiant-se de cert optimisme sobre una possible recuperació econòmica en la major economia d'Àsia.

Noticias relacionadas

contador