• El favoritisme de l'actual primer ministre Shinzo Abe a les eleccions és celebrada pels mercats
Banco_Japon_2

Àsia tanca la setmana amb pujades generalitzades. Excepte el Kospi a Corea del Sud, els principals índexs cotitzen en verd marcats per les caigudes dijous passat a Wall Street i les dades de setembre de la balança comercial Xina, en què el major exportador mundial va augmentar un 9% les seves vendes a l'exterior pel que fa al mateix mes de 2016.

El Nikkei és el que millor respon a aquest escenari. El selectiu nipó puja un 0,96% i arriba als 21.155 punts, ampliant els seus guanys un dia després de tocar els seus màxim de 21 anys. Tot això, tot i la depreciació a prop d'un 0,3% del dòlar enfront del ien. Aquest divendres, les pèrdues sofertes pels fabricants d'automòbils i les finances es van veure compensades pels guanys en els valors minoristes.

Fast Retailing es va disparar un 5,5% mentre que Toyota va perdre un 0,4%. La setmana al país ha estat marcada per l'inici aquest dimarts de la campanya de les eleccions anticipades japoneses del 22 d'octubre. En aquesta cursa, l'actual primer ministre Shinzo Abe és favorit per renovar el seu mandat.

A Corea del Sud, el Kospi cedeix un 0,17%. Al selectiu destaca la pèrdua de Samsung d'1,42%. A Austràlia, l’ASX 200 va pujar un 0,34% recolzat en els subíndexs de les telecomunicacions i dels productes bàsics. Per la seva banda, a la Xina, les borses van respondre amb pujades a les dades de setembre de la balança comercial. El Compost de Xangai va repuntar per un 0,16%, mentre que el compost de Shenzhen va repuntar un 0,55%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng va tancar pràcticament pla, amb un lleuger retrocés del 0,01%.

Les vendes a l'exterior de la Xina van augmentar un 9% al setembre respecte al mateix mes de 2016, mentre que les seves importacions van créixer un 19,5%, segons les xifres en iuans publicades avui per l'Administració General de Duanes. Al novè mes de l'any el superàvit comercial de la segona economia mundial va ascendir a 193.000 milions de iuans (24.700 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador