• El superàvit comercial de la segona economia mundial va ascendir a 24.700 milions d'euros
0cb869

La Xina és el major exportador mundial. I les dades de la seva balança comercial de setembre l'avalen. Les vendes a l'exterior del país van augmentar un 9% respecte al mateix mes de 2016, mentre que les seves importacions van créixer un 19,5%, segons les xifres en iuans publicades aquest divendres per l'Administració General de Duanes.

Com informa l'agència EFE, el superàvit comercial de la segona economia mundial va ascendir fins als 193.000 milions de iuans (24.700 milions d'euros), un descens interanual del 28%. En xifres absolutes, les vendes a l'exterior durant els tres primers trimestres de l'any van ascendir a 11,16 bilions de iuans (1,69 bilions de dòlars, 1,43 bilions d'euros) i les importacions, a 9,13 bilions de iuans (1,38 bilions de dòlars, 1,17 bilions d'euros).

El superàvit comercial entre gener i setembre va ascendir a 2,03 bilions de iuans (260.000 milions d'euros), un descens interanual del 17,7%. L'Administració General de Duanes apunta també la relació de la Xina amb els seus principals socis: la Unió Europea (amb un augment interanual del comerç bilateral del 16,4%), els EUA (18,7%) i el Japó (14,9%).

La importacions de la Xina van ser liderades per les matèries primeres industrials, en moments en què un auge de la construcció no mostra senyals de deteriorament, cosa que ha impulsat la demanda de recursos des de l'acer al coure. Les importacions xineses de mineral de ferro van grimpar al setembre a un rècord de 103 milions de tones, enfront de 88.700.000 de tones a l'agost, segons les dades que ofereix Reuters. Les importacions de coure van ser les més altes des del març.

Unes dades que també s'analitzaran el proper 18 d'octubre durant el 19è Congrés del Partit Comunista de la Xina. A més, durant aquesta trobada el president Xi Jinping i els seus companys de partit revisaran les seves iniciatives polítiques, els informes sobre els treballs del partit, la seva comissió de disciplina i anticorrupció i les esmenes que es faran a la seva constitució.

Noticias relacionadas

contador