dl japan tokyo pedestrians city street winter cold bank of japan boj tokyo stock eschange tse nikkei 225 topix unsplash
Sharecast / Chloe Evans via Unsplash

L'índex Nikkei japonès ha liderat els guanys a les borses d'Àsia aquest dijous, amb pujades de l'1,49%, seguit menys per l'ASX australià, el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite xinès. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb pèrdues moderades.

  • 38.054,13
  • -1,30%

La dada més important de la jornada ha estat l'IPC de la Xina, que s'ha situat al -0,2% interanual, per sota del -0,1% previst. Per part seva, els preus de producció han baixat un 2,6% l'octubre, gairebé en línia amb el que s'esperava.

Segons indica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, "la Xina no té inflació i no la pot crear, això és un problema. Les xifres suaus de l'IPC augmenten les expectatives de més estímuls xinesos i retallades de taxes d'interès".

Aquesta experta recorda que l'FMI va elevar recentment la previsió de creixement per a la Xina al 5,4% aquest any i al 4,6% el 2024, "a causa dels plans de Pequín d'emetre més deute per posar en marxa l'economia".

"Però la greu crisi immobiliària, la confiança trencada de les llars i els inversors indiquen que Pequín ha de prendre mesures d'estímul massives o procedir amb reformes estructurals comprensibles per tornar a atreure els inversors a la Xina", argumenta.

En altres notícies destacades, el conglomerat japonès SoftBank ha registrat una pèrdua trimestral de 6.200 milions de dòlars a causa del col·lapse de WeWork i la pèrdua de valor d'altres de les seves inversions tecnològiques.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 1% (80,35 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,11% (1,0696 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,23% (1.953 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,535% i el bitcoin repunta un 3% (36.621 dòlars).

Noticias relacionadas

contador