ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC

Pèrdues a les borses d'Àsia aquest dimecres malgrat el tancament lleugerament alcista de dimarts a Wall Street. El Kospi de Corea del Sud, que dilluns es va disparar un 5% per la prohibició de les posicions baixistes, ha baixat a prop de l'1% i ha liderat les vendes per segona jornada consecutiva, seguit pel Hang Seng de Hong Kong, el Nikkei japonès i el Shanghai Composite. Per part seva, l'ASX australià ha tancat amb avenços moderats.

Els inversors no han trobat al·licients per entrar al mercat, en un clima d'incertesa geopolítica i debilitat econòmica que no acaba d'impulsar la gana pels actius de risc.

Actualment, el governador del Banc del Japó, Kazuo Ueda, ha explicat al parlament que el banc central no necessita esperar fins que els salaris reals es tornin positius abans d'abandonar els seus estímuls monetaris.

A la Xina, continua preocupant la debilitat mostrada per les últimes dades econòmiques i la persistent debilitat del sector immobiliari, que s'ha convertit en una llosa per al gegant asiàtic i un problema difícil de resoldre per al govern de Xi Jinping.

En aquest sentit, el president xinès es podria reunir amb Joe Biden el proper 15 de novembre en el marc de la Cimera de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) que se celebra a San Francisco.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,04% (77,34 dòlars) i el Brent puja un 0,13% (81,72 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,22% (1,0675 dòlars), i l'unça d'or avança lleugerament un 0,03% (1.974 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,594% i el bitcoin cedeix un 0,9% (35.308 dòlars).

contador