bourse-un-homme-portant-un-masque-passe-devant-un-tableau-electronique-montrant-des-graphiques-de-recents-mouvements-de-l-indice-nikkei

Les borses del continent asiàtic han aconseguit remuntar al tancament una part del brutal enfonsament d'aquesta matinada, en una sessió molt convulsa, on la volatilitat s'ha servit en racions XXL, després del terratrèmol a les borses del dijous, quan s'ha registrat la major caiguda a Wall Street i altres índexs mundials des del col·lapse del dilluns negre de 1987. El Nikkei ha aconseguit revertir el seu declivi del 10% per a tancar amb una caiguda del 6%.

Les borses mundials han sofert un greu impacte, a mesura que el temor a les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus s'aguditza i el col·lapse als EUA, l'economia més gran del món, afecta la confiança dels inversors. La venda massiva a Wall Street va eliminar la major part dels grans guanys acumulats la borsa de Nova York des que el president dels EUA Donald Trump va assumir el càrrec.

A d'altres llocs de l'Àsia, el Sensex de l'Índia o la borsa de Tailàndia també han arribat a caure un 10%. A Bangkok, al tancament, l'índex de referència ha acabat amb una pujada del 0,5%.

A Austràlia, l'ASX (+ 4,42%) ha experimentat una recuperació després de les caigudes anteriors, fins als 5.539,30 punts després que els líders estatals i territorials van acordar augmentar la despesa per contrarestar l'impacte del brot viral que s'ha estès des del centre de la Xina a tot el món, infectant ja 128,000 persones.

"El governador del Banc de la Reserva d'Austràlia va deixar molt clar que cal adoptar mesures en matèria de política fiscal", ha declarat el primer ministre Scott Morrison després d'una reunió amb alts funcionaris el divendres. "Necessitem posar els pressupostos a treballar per mantenir les ocupacions", va dir Morrison, el govern federal del qual ja ha promès 11.400 milions de dòlars en estímuls.

Les pèrdues es van reduir a la Xina continental, on les comunitats s'estan recuperant del cop del virus. L'índex Shanghai Composite (-1,233%) va caure un 1,5% i el compost de Shenzhen un 1%. L'Hang Seng d'Hong Kong ha caigut prop d'un 2% i la borsa de Corea del Sud, el Kospi ha cedit prop d'un 3,5%.

Noticias relacionadas

contador