• El mal comportament de les petrolieres Chevron i Exxon Mobil llasta el Dow Jones
  • L'Administració Trump segueix avançant en els seus plans per aprovar la reforma fiscal
cbjeffbezos

Compres moderades del 0,2% per a l'S&P 500, comportament pla del Dow Jones i ascensos destacats de l'1,1% per al Nasdaq. L'índex tecnològic és impulsat pels forts guanys que registren Amazon, Alphabet, Microsoft i Intel després de superar previsions amb els seus resultats del tercer trimestre.

  • 181,27$
  • 0,92%

Especialment destacades són les pujades del 7% que anticipa Amazon al 'premarket' de Wall Street, després de publicar bones xifres d'ingressos i beneficis. A més, Microsoft es revalora un 4%, Alphabet, matriu de Google, un 3%; i Intel, el major fabricant mundial de xips, avança un 2%.

En negatiu, el fabricant de joguines Mattel es desploma un 18% després d'incomplir els pronòstics amb els seus comptes i Gilead Sciences cau un 4% pel mateix motiu. A més, el negatiu comportament de les petrolieres Chevron (-2%) i Exxon Mobil (-1%) després dels seus resultats és la causa per explicar la debilitat del Dow Jones, que cotitza pla.

Fins al moment, han publicat resultats 252 companyies de l'S&P 500 i el seu benefici per acció ha pujat de mitjana un 3,7%, lleugerament per sobre de la previsió del consens del 3,45%. Més del 77% de les corporacions ha superat les estimacions del mercat amb les seves xifres.

D'altra banda, l'asseguradora sanitària Aetna puja un 11% després de publicar-se que negocia la seva venda a CVS Health per 66.000 milions de dòlars. I Apple també és protagonista perquè ha començat la prevenda del nou iPhone X, el 'smartphone' més avançat fabricat fins ara per la companyia.

PIB DEL TERCER TRIMESTRE I REFORMA FISCAL

En l'actualitat econòmica, l'atenció se centra en la primera estimació del PIB del tercer trimestre als EUA. El consens esperava un avanç anualitzat del 2,7%, però finalment l'activitat econòmica ha repuntat un 3%, impulsada per la fortalesa del consum privat i de la inversió empresarial. L'impacte dels huracans de setembre no s'ha deixat notar.

També s'ha publicat l'índex subjacent de despesa dels consumidors del tercer trimestre, un indicador utilitzat per la Reserva Federal (Fed) per avaluar les expectatives d'inflació a llarg termini. S'esperava un repunt fins l',3% des del 0,9% durant el trimestre anterior, i la dada ha igualat la previsió. Finalment, es publicarà la confiança del consumidor d'octubre, elaborada per la Universitat de Michigan.

El mercat també està molt pendent dels tràmits que està realitzant el Congrés nord-americà per avançar en la tramitació de la reforma fiscal que impulsa l'Administració, i que ha estat un dels catalitzadors positius per a la Borsa de Nova York des que Donald Trump va guanyar la presidència, ara fa gairebé un any. "Tot sembla preparat perquè la setmana que ve el partit Republicà presenti el seu pla de reducció d'impostos i intenti que sigui aprovat per les càmeres", assenyalen des de Link Securities.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,1%, fins a 1,1636 dòlars, i prossegueix amb el seu fort descens de dijous (-1,4%), després de l'anunci del Banc Central Europeu de retallar el seu programa mensual de compra de deute fins a 30.000 milions d'euros a partir del gener des dels 60.000 milions actuals, però estendre’l fins a setembre de 2018.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 52,50 dòlars, mentre el cru Brent cau un 0,3%, fins a 59,10 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,03%, fins a 1.269 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,45%.

Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que, tot i els màxims del Dow Jones de dimarts, "l'S&P 500 i el Nasdaq 100 no van acompanyar", de manera que no descarta "la possibilitat que es pugui produir un petit correctiu/ajust de curt termini sobre la base de la petita ‘envolupant’ baixista que van dibuixar els dos índexs aquest dilluns".

Noticias relacionadas

contador