blue chips
© Alberto Sánchez

Pràcticament tots els grans valors de l'IBEX han marcat durant els últims dies nous màxims anuals. El seu aspecte no pot ser més favorable i convida a pensar que l'índex espanyol aconseguirà en breu conquerir la resistència dels 9.300 punts recolzant-se en la seva fortalesa.

  • 10.917,50
  • 0,58%

El bon to de l'IBEX coincideix amb el de la resta de places del Vell Continent, ja que no s'ha d'oblidar que aquest dimarts l'índex de la 'locomotora europea', Alemanya, registrava nous màxims històrics. Més enllà dels ensurts puntuals que estan vivint les borses durant aquest mes de maig -sense anar més lluny, avui dimecres cedeixen amb ganes-, la veritat és que les perspectives a curt-mitjà termini per a la renda variable continuen sent positives.

Tot i que els experts anticipen volatilitat de cara a l'estiu de la mà d'una de les principals preocupacions ara mateix -la inflació, amb la publicació de rellevants dades durant els propers mesos, sumats a les reunions dels bancs centrals-, de moment preval clarament el optimisme.

D'INDITEX A TELEFÒNICA

Inditex, Telefónica, els dos grans bancs, Repsol... Un darrere l'altre, els grans títols de l'IBEX, coneguts col·loquialment com 'blue chips', han superat durant les últimes jornades els seus anteriors màxims de l'any. Després d'això, tots ells mostren un aspecte tècnic que convida a pensar en la continuació de les alces, tal com descriu César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Inditex: aconseguia superar els màxims anuals fa unes sessions i ara té el camí lliure per atacar els màxims històrics de 2017 que presenta als 33,30 euros. "El més normal és que, després de les últimes pujades, vegem una consolidació de nivells als 33,30, encara que els podria acabar superant, cosa que podria portar una revaloració fins als 35 euros", anticipa Nuez.

n180521inditex
Gràfic diari d'Inditex.

BBVA: ha tingut un "excel·lent" comportament des de finals del mes d'abril, cosa que li ha permès superar els màxims anuals que tenia als 4,897 euros, subratlla aquest analista. El banc va donar aquest mateix dilluns un nou senyal de fortalesa en sobrepassar els màxims de 2020, i sembla que "podríem veure un atac immediat als màxims de 2019 que es troben als 5,25 euros", augura.

n180521bbva
Gràfic diari de BBVA.

Santander: després d'estar cotitzant en una banda lateral de rang estret bona part dels mesos de febrer, març i abril, acabava el mes passat superant els màxims anuals que presentava als 3,04 euros. Això l'ha portat a revalorar-se a prop d'un 24% durant l'últim mes, cosa que li permet acostar-se al buit baixista de començaments de 2020 que presenta als 3,59 euros, preus on podria frenar l'escalada actual.

n180521santander
Gràfic diari de Santander.

Telefònica: aquest dilluns aconseguia tancar per sobre dels màxims anuals que tenia als 4,1380 euros. El valor ha confirmat, com insisteix César Nuez durant els últims temps, que està canviant de tendència. Així, avisa que durant les properes sessions podria atacar "tranquil·lament" la resistència dels 4,55 euros.

n180521tef
Gràfic diari Telefónica.

Repsol: va superar aquest dilluns els màxims anuals que tenia als 11,14 euros, de manera que confirma el final de la consolidació dels últims dos mesos i fa pensar en el començament d'un nou impuls alcista que podria estendre fins al nivell dels 12 euros.

n180521repsol
Gràfic diari Repsol.

Iberdrola: ha caigut durant les últimes sessions, cosa que li ha servit per cobrir el buit alcista que va deixar al començament del mes d'abril i ha acabat fent una bona figura a la mitjana de 200 sessions, la qual cosa fa pensar en una figura de continuació de tendència. "Per a les properes sessions esperem un atac als màxims del passat mes d'abril que té als 11,74 euros i, si els supera, podríem veure un assalt als màxims històrics que va dibuixar al començament d'any als 12,39", conclou César Nuez.

n180521iberdrola
Gràfic diari Iberdrola.

Noticias relacionadas

contador