botin torres portada

BBVA i Santander marquen màxims anuals i confirmen el seu bon moment en borsa. El banc basc acumula una pujada anual propera al 23%, mentre l'entitat càntabra s'ha revaloritzat quasi un 30% durant el mateix període. Unes xifres que indiquen la preferència de les mans fortes pels bancs, les previsions dels quals per als propers trimestres han millorat substancialment, un cop la pandèmia està sent controlada.

  • 4,47€
  • -1,62%
  • 10,17€
  • -2,40%

Els dos principals bancs del país continuen donant senyals de fortalesa per anàlisi tècnica, segons indica JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Després d'una petita correcció (fase de reacció), els bancs semblen voler seguir escalant posicions", afirma aquest expert.

BBVA es troba en plena resistència dels "5,05 euros, els nivells prepandemia de començaments de 2020. En superar-la, preferiblement en espelmes setmanals, el següent objectiu el situem en els màxims de 2019, als 5,257 euros", argumenta Rodríguez.

"I per sobre, i de molta més rellevància", afegeix, "tenim la directriu baixista de fons, o primària, ara als aproximadament sis euros. Amb les seves correccions contra tendència, el normal és que tracti d'atacar de nou la directriu baixista principal".

En el cas de Santander, Rodríguez assenyala que "cal apostar per un moviment a la recerca de la resistència que presenta en el buit baixista setmanal de finals de febrer de 2020 als 3,60 euros".

BENEFICIATS PER L'ACTUAL ESCENARI

Segons han assenyalat els experts de JP Morgan, el conjunt de la banca europea s'ha vist beneficiat durant els últims mesos, perquè "els bancs tenen la major correlació amb els factors macro, com els rendiments dels bons, els indicadors d'activitat PMI i les expectatives d'inflació".

Així, els inversors descompten que les entitats ja han deixat enrere el pitjor escenari i que, durant els pròxims trimestres, es produirà una millora en el seu compte de resultats, que, a més, els permetrà tornar a pagar dividends més atractius als seus accionistes.

Per anàlisi fonamental, el consens atorga a BBVA una valoració de 5 euros per títol, mentre a Santander li assigna un valor mitjà de 3,45 euros. Per tant, tots dos es troben a diferents nivells de preu que els analistes consideren 'fully valued', és a dir, valorats de forma justa pel mercat.

Noticias relacionadas

contador