nina mascarilla wall street portada
Benno Schwinghammer/dpa

Torna el temor a un rebrot. Els principals índexs nord-americans comencen el dia en vermell després de la correcció del dimecres. El creixent nombre de contagis per coronavirus a països com Alemanya i la Xina fa tremolar el món i els mercats.

  • 37.815,92
  • -

En matèria macro, aquest dijous s'han tornat a conèixer les peticions setmanals de desocupació als EUA. La xifra (1,5 milions) torna a ficar la por al cos al país, amb els economistes anticipant 'només' 1,3 milions de peticions registrades durant l'última setmana.

En el front empresarial, els valors més exposats com són hoteleres i aerolínies tornen a liderar les caigudes a les borses dels EUA.

Estats com ara Arizona i Texas han experimentat un repunt dels seus positius registrats diàriament. A Pequín asseguren que el rebrot "ja està controlat" però alguns dels seus districtes han tornat a confinar-se més o menys estrictament per evitar un agreujament de la situació.

"Creiem que el mercat ha estat descomptant només les bones notícies, i que el ral·li es prendrà un respir durant els pròxims mesos, a mesura que la recuperació segueixi endavant", apunten els experts de Wells Fargo. "Anticipem volatilitat, entre les reobertures de les economies i el retorn a la normalitat de la despesa en consum", afegeixen.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex cedeix terreny i continuen les pèrdues de la jornada d'ahir, pel mateix repunt de contagis. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt mentre sospesen aquests temors al rebrot.

Noticias relacionadas

contador