ep archivo   la capital de corea del sur seul de noche
LG - Archivo
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

La jornada de dijous s'ha acabat en vermell per als mercats asiàtics, que han caigut a mínims de dos mesos. Les borses s'han vist afectades per les preocupacions sobre les negociacions del sostre del deute als Estats Units. A més, el Banc de Corea ha mantingut sense canvis per tercera vegada consecutiva els tipus d'interès de referència.

A això s'hi afegeix l'empitjorament del sentiment cap a la Xina, on s'han conegut diversos informes que asseguren que el país s'enfronta a un ressorgiment de casos de Covid. I a això s'hi afegeixen les preocupacions sobre la desacceleració del creixement econòmic al país.

Així, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a Àsia i s'ha deixat més d'un 2%. Mentrestant, a la Xina, el Shanghai Composite ha cedit un 1,09% i el Shenzhen, un 0,53%.

Al Japó, el Topix ha registrat pèrdues del 0,29%. Tot i això, el Nikkei ha estat l'únic mercat que s'ha oposat a la tendència i ha pujat un 0,39%. Per part seva, el Kospi s'ha deixat un 0,5%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 1,07%.

Ja al mercat de divises, el ien japonès s'ha afeblit un 0,08%, fins a canviar-se als 139,56 per dòlar, mentre que el iuan xinès ha perdut un 0,2%. El dòlar australià també baixa un 0,2%, pressionat per la seva alta exposició comercial a la Xina.

Noticias relacionadas

contador