seul, corea del sur

Corea del Sud ha sofert a l'abril la pèrdua d'ocupacions més dràstica registrada al país des de 1999, a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, segons les dades ofertes per l'Oficina Nacional d'Estadística sud-coreana. El Kospi ha acabat el dia amb guanys de gairebé un 1%.

En concret, el nombre de persones ocupades a Corea del Sud va ser de 26,56 milions a l'abril, 476.000 persones menys que l'any anterior, la qual cosa constitueix la major caiguda interanual en l'ocupació des de febrer de 1999. A més, la taxa de participació en el mercat de treball, que es tracta del percentatge de persones majors de 15 anys que participen "activament" en el mercat laboral, ja sigui treballant o buscant ocupació, també va sofrir un descens de 1,6 punts percentuals, a l'abril, fins al 62 per cent.

L'índex de referència de la borsa coreana ha ignorat l'informe d'ocupació i ha tancat amb una pujada del 0,95%. Les accions de la Xina continental van deixar signes mixtos, amb el compost de Xangai baixant un 0,18% mentre que el compost de Shenzhen va ser fraccionalment més alt. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va acabar el dia pla.

Al Japó, el Nikkei 225 va disminuir un 0,41%, mentre que l'índex Topix també va caure un 0,1%. Mentrestant, les accions a Austràlia van cotitzar a la baixa, ja que l'ASX 200 va caure un 0,27%.

Noticias relacionadas

contador