ep economiabolsa- ibex 35 sube82 enprimer trimestre2019afianz
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

Després d'una jornada de moderades alces a Europa i de suaus retallades en Wall Street, els índexs europeus pugen lleument aquest dimarts (+0,04%. 9.500 punts) després que a Àsia s'hagi viscut una sessió de potents pujades (del 2,4% al Xangai xinès). El focus en aquest dia, diuen els experts, tornarà a estar en la macro a Alemanya, amb el ZEW d'abril que es publica avui, abans dels importants PMIs del dijous.

  • 10.983,70
  • -0,40%

"Després d'un començament d'any difícil, ja vam veure un raig de llum en la lectura del ZEW d'expectatives de març. A l'abril veiem marge per a una major pujada del component d'expectatives després de les millors dades recents, sobretot a la Xina, mentre que esperem que l'evolució de la situació actual s'estabilitzi entorn del nivell actual", assenyalen els experts de Danske Bank.

També en l'àmbit macro, la taxa ILO de desocupació a Regne Unit, corresponent a febrer, es mirarà igualment amb atenció. La taxa de desocupació es troba en el seu nivell més baix des de fa diversos anys (3,9%) mentre que l'increment salarial s'ha duplicat en menys de dos anys, passant del punt més baix (1,7%) en l'estiu al 3,4% en l'actualitat. S'espera que les xifres de desocupació actuals per als tres mesos fins a febrer es mantinguin estables en el 3,9%, mentre que els salaris, excloses les primes, per al mateix període també es preveu que se situïn, igual que al gener, en el 3,4%.

Els resultats seran també un altre element important en aquesta jornada. Especialment atents estaran els inversors als de Netflix, que es publicaran al tancament del mercat estatunidenc. També anunciaran els seus comptes en la sessió Bank of America, Johnson & Johnson, Blackrock o IBM. Aquests comptes arribaran després que aquest dilluns publiquessin les seves xifres Goldman Sachs i Citi, uns resultats que no van agradar massa al mercat.

"Els ingressos de Goldman van ser decebedors, alguna cosa que també va ocórrer amb JP Morgan la setmana passada i que podria continuar amb els comptes de Bank of America que es publiquen aquesta tarda", adverteix Michael Hewson, responsable d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Amb tot, l'Ibex segueix de vacances, molt tranquil i sense ganes de provar suports (9.360-0.365) però tampoc d'atacar resistències (9.550 punts). "La sobrecompra diària segueix aquí, i no parlem de la setmanal. I així és difícil continuar escalant posicions de manera enèrgica i continuada", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "La pèrdua de '*momentum' és més que evident i això només es corregeix o bé caient amb certa violència o consumint temps, això és, desplegant un ampli moviment lateral", afegeix.

Noticias relacionadas

contador