brokerironia2

El vermell s'imposa en l'Ibex a causa de les caigudes que estan registrant tots els bancs, amb Bankia al capdavant. El selectiu espanyol es deixa ara un 0,23%, fins als 9.695 punts. El sector europeu de bancs retrocedeix aquest dimecres més d'un 1%.

  • 10.765,00
  • 1,23%

Els inversors estan pendents dels resultats empresarials que s'estan publicant aquest dimecres. Ericsson puja un 8% després d'unes xifres millors de l'esperat, malgrat les seves pèrdues s'han disparat. EasyJet, per la seva banda, es revaloritza més d'un 2% després de millorar les seves previsions. A més d'això, i també en el plànol empresarial, el mercat està molt atent a la multa milionària que ultima Brussel·les sobre Google per abús de domini amb Android. S'especula amb que pot rondar els 4.000 milions d'euros, la major imposada mai per la Comissió Europea.

Wall Street va tancar la passada sessió amb alces moderades i també ha pujat Àsia aquesta matinada (Nikkei: +0,68%). A l'altre costat de l'Atlàntic, els principals índexs van optar pels guanys després de conèixer-se els resultats de diferents companyies, entre els quals van destacar els de Goldman o J&J, i després de la compareixença de Jerome Powell, president de la Fed, davant el Comitè Bancari del Senat (avui compareix davant el Congrés). Durant el seu discurs, Powell va minimitzar les preocupacions sobre l'impacte econòmic de la guerra comercial i va tornar a recalcar la dinàmica d'una pujada gradual de tipus per part de l'organisme.

En el Regne Unit, la primera ministra, Theresa May, ha evitat per la mínima una derrota al Parlament sobre el seu pla del Brexit. Per la seva banda, el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, ha dit que un Brexit sense acord generaria la revisió dels tipus d'interès.

Quant al calendari de dades del dia, l'IPC de Regne Unit de juny es manté, per tercer mes consecutiu, en el 2,4%. Aquest dimecres es publica també l'IPC de la Zona Euro de juny. A més, a Estats Units es donarà a conèixer el contingut del Lliuro Beix de la Fed.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, aquest dimarts va demostrar que la 'manera estiu' s'aferma i que els moviments tenen pinta que van a ser cada vegada més estrets.

"En teoria tenim a l'Ibex en suport, el nivell d'ajust del 61,8% de la pujada prèvia. El que vol dir que, en condicions normals, cal apostar per un rebot que li porti a atacar la resistència que presenta en el buit a la baixa dels 9.890 punts. Per damunt, el problema és que són moltes les resistències que tenim dins del rang de preus comprès entre els 9.971 i els 10.075 punts. En 100 punts d'Ibex tenim nombroses i importants resistències. Mentre que per sota tenim els 9.440 punts com a zona de control", explica José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía'.

contador