bolsamadrid valores ibex portada

El venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic, conegut com a 'quàdruple hora bruixa', marcarà el tancament d'una setmana que ha estat tranquil·la i en la qual el més destacable va ser la forta pujada del dimarts, amb l'excusa de les últimes actuacions de la Reserva Federal (Fed), així com els nervis i la cautela que han persistit davant el temor al fet que els rebrots de casos de Covid-19 (especialment als EUA i la Xina) vagin a més. El Banc d'Anglaterra també ha centrat l'atenció. Finalment, aquest dijous va elevar els seus estímuls a un total de 745.000 milions de lliures. Amb tot, el venciment de futurs podria augmentar la volatilitat avui en els índexs. De moment, l'Ibex puja un 0,8%, fins als 7.451 punts.

  • 11.145,70
  • -0,08%

Aquest divendres serà una jornada parca quant a cites en l'agenda, en la qual destaquen els discursos de diversos membres de la Fed, entre ells el president, Jerome Powell. No obstant això, després de les seves compareixences d'aquests dies al Senat i el Congrés estatunidenc, no s'espera que tingui moltes novetats que anunciar. A més, hi ha reunió del Consell Europeu per a debatre sobre el programa d'ajudes de 750.000 milions d'euros. No s'espera un acord avui.

A l'altre costat de l'Atlàntic, els demòcrates en la Cambra de Representants van presentar anit un pla d'infraestructures de 1,5 bilions de dòlars. La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va presentar el projecte de llei anomenat 'Moving Forward Act' en una conferència de premsa, explicant que construiria les infraestructures "d'una manera verda i resistent". Els experts assenyalen que aquest assumpte del pla d'infraestructures als EUA, que reactivaria l'economia i pel qual Donald Trump porta anys advocant, seguirà en el focus a curt termini.

D'altra banda, les dades d'ocupació que es van conèixer aquest dijous als EUA continuen mostrant feblesa, però hi ha alguns petits aspectes positius, assenyala David Madden, expert de CMC Markets a Londres. Així i tot, afegeix que "és preocupant que només un petit percentatge de gent hagi tornat al mercat laboral".

Quant al petroli, va pujar anit i continua avançant aquest divendres (barril *Brent: 41,90 dòlars; barril *WT: 39,20 dòlars). El comitè tècnic de l'OPEP no va fer cap recomanació addicional en la passada jornada per a implementar més retallades de producció, centrant-se en els membres que no s'han adherit a l'acord actual i no compleixen amb la seva reducció d'oferta i assenyalant que qualsevol nació que no compleixi haurà de compensar-lo entre ara i setembre.

Finalment, respecte a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de *Bolsamanía recorden que té el seu primer nivell de resistència en els 7.663 punts. En l'acumulat de la setmana puja al voltant d'un 1,5%.

Noticias relacionadas

contador