ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

Les borses europees cedeixen més d'un 3% a aquestes hores (Ibex: -3,6%. 8.972 puntss; Cac: -3,6%; Dax: -3,5%) mentre el coronavirus s'escampa per tot el món (ja és present a 30 països). Per primera vegada, el nombre de casos nous del virus registrats fora de la Xina ha superat les dades d'aquest país, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la qual cosa reflecteix la rapidesa amb què la malaltia s'està propagant globalment. Als EUA, Donald Trump ha assignat la coordinació d'aquesta crisi al vicepresident Mike Pence. Trump també ha insistit que el risc de coronavirus als EUA és "molt baix".

  • 11.027,80
  • -0,43%

"Amb més casos nous reportats fora de la Xina que no pas a dins, el centre de gravetat del coronavirus s'ha desplaçat cap a Europa i la resta del món", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets, que afegeix que això ha generat una gran preocupació sobre les repercussions econòmiques globals.

El Ministre de Salut d'Alemanya, Jens Spahn, ha dit que el seu país es troba al començament d'una epidèmia de coronavirus, després que n'hagin aparegut nous casos. A Austràlia, el primer ministre ha assenyalat que probablement ens trobem davant d'una pandèmia, mentre que a Dinamarca s'ha confirmat el primer cas d'infecció pel virus.

L'Ibex va deixar aquest dimecres una bona figura tècnica després de tancar lluny dels mínims de la jornada. No obstant això, encara que aquest últim moviment afavoreix les alces, la veritat és que la por, la incertesa i la volatilitat s'han instal·lat al mercat, i a partir d'ara caldrà esperar jornades de moviments bruscos i imprevisibles.

Wall Street va tancar la passada sessió amb caigudes moderades al Dow i a l'S&P i alces del 0,2% al Nasdaq. Per part seva, a l'Àsia han dominat els números vermells, amb descensos del 2% al Nikkei. "Wall Street encadena el seu cinquè dia consecutiu de caigudes, la seva pitjor ratxa de pèrdues des del mes d'agost passat, però la part positiva és que el Nasdaq va aconseguir tancar en verd", subratlla Hewson.

Enmig de tot això, més empreses comuniquen 'profit warnings' i canvis de plans per la crisi sanitària que s'està vivint. Microsoft va anunciar un advertiment de beneficis aquesta dimecres i Standard Chartered ha fet el mateix avui.

D'altra banda, aquest dijous es continuen publicant resultats empresarials, amb una veritable allau de comptes a Espanya. A l'exterior, destaquen les xifres d'AB Inbev. Pel que fa a les dades macro, l'IPC a Espanya baixa tres dècimes de cop al febrer, fins al 0,8%. A més, avui coneixerem el PIB i PCE dels EUA.

Noticias relacionadas

contador