ep bolsa de madrid ibex-35
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo

La calma es trenca aquest dimecres a l'Ibex i s'imposen clarament els números vermells (-0,6%. 9.200 punts) enmig de més notícies pessimistes sobre la Xina i els EUA. Aquestes informacions pressionen a les siderúrgiques, que cedeixen al voltant d'un 2%. A més, els bancs també retallen amb ganes, i Bankia es deixa més d'un 2%, mentre que BBVA o Santander perden un 1,5%. Atents al suport més immediat que té l'Ibex en els 9.130 punts després de no haver estat capaç de superar els 9.307 punts.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Wall Street va tancar aquest dimarts mixt i amb moviments moderats. El gran protagonista de la sessió va ser Home Depot, que es va deixar un 5% després de presentar uns decebedors resultats trimestrals. A Àsia, els números vermells s'han imposat després que el Japó hagi informat de la major caiguda mensual en les seves exportacions en tres anys. A més, la tensió entre els EUA i la Xina augmenta després que el Senat estatunidenc aprovés ahir un projecte de llei que exigeix la certificació de l'autonomia d'Hong Kong i advertís a la Xina que no ha de reprimir violentament als manifestants. El suport dels Estats Units als manifestants d'Hong Kong va alimentar la ira xinesa i els funcionaris van demanar als Estats Units que deixés d'interferir en els assumptes interns del país.

Quant a l'agenda d'aquest dimecres, cal destacar que avui el Banc Central Europeu (BCE) presentarà el seu informe sobre estabilitat financera i està previst que parli el seu economista cap, Philip Lane. A més, als Estats Units es publiquen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), en la qual el banc central va reduir els seus tipus en 25 punts bàsics.

"Sembla que la Fed ara vol mantenir-se a l'espera per a controlar com es desenvolupen les coses. Atès que existeix una clara divisió en el seu si, serà interessant veure si les actes ens donen alguna informació sobre les diferents postures dins de la Fed. Creiem que la Reserva Federal farà una retallada més en els pròxims tres a sis mesos ja que continuem pensant que l'economia estatunidenca està fràgil", assenyalen els experts de Danske Bank.

El petroli també estarà en el punt de mira avui després de caure un 2,5% en la passada sessió. L'Administració d'Informació Energètica anunciarà aquesta tarda les últimes dades d'inventaris. S'estima que les reserves de petroli augmentaran en 1,06 milions de barrils, mentre que els inventaris de gasolina augmentaran en 715.000.

D'altra banda, tornant a Europa, el primer debat televisiu entre Boris Johnson i Jeremy Corbyn sembla que ha deixat com a guanyador a Johnson, segons les enquestes. La lliura va continuar caient després del "espectacle", assenyalen els experts aquest matí.

Noticias relacionadas

contador