dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a les borses d'Àsia aquest dilluns. L'índex ha baixat a prop del 3%, frenat pel comportament negatiu dels sectors de tecnologia i immobiliària, després del seu impressionant ral·li de les últimes setmanes, que l'ha portat a rebotar fins als màxims del juny de l'any passat.

  • 37.934,76
  • 0,81%

També ha tancat amb pèrdues superiors a l'1% el Kospi de Corea del Sud, mentre que les caigudes de l'ASX australià han estat molt més moderades.

En positiu, el Shanghai Composite xinès ha tancat amb lleugers avenços i es manté a màxims des de l'agost de l'any passat, mentre el mercat continua descomptant la reobertura de l'economia xinesa als propers mesos.

Per part seva, el Nikkei japonès també ha pujat de manera moderada, després que el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, hagi reiterat el seu compromís amb una política monetària ultralaxa.

"És probable que la tendència inflacionària del Japó s'acceleri gradualment, però això portarà més temps", ha assenyalat Kuroda al parlament nipó.

"La incertesa respecte a l'economia del Japó és extremadament alta. Per tant, ara és important recolzar l'economia i crear un entorn en què les empreses puguin augmentar els salaris", ha afegit.

Actualment, els gegants de l'automòbil Renault i Nissan han anunciat que reestructuraran l'aliança que mantenen des del 1999. La companyia francesa vendrà la seva participació del 28,4% al fabricant japonès.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1% (78,86 dòlars) i el Brent cedeix un 0,9% (85,89 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0881 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,4% (1.921 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança al 3,527% i el bitcoin corregeix un 0,7% (23.592 dòlars).

Noticias relacionadas

contador