ep ruedaprensaministroeconomia roman escolano
EUROPA PRESS - Archivo

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano, ha anunciat que el Govern portarà al Congrés el projecte de llei de Mifid II el proper mes de juliol i en un termini d'un mes sotmetrà a consulta pública el text sobre la creació d'un 'sandbox' regulador per al sector financer.

Durant l'obertura del 25è Trobada del Sector Financer organitzada per Deloitte, ABC i la Societat de Taxació, el titular de la cartera econòmica de l'Executiu s'ha referit a la transposició a l'ordenament jurídic espanyol de la directiva Mifid II i ha apuntat que el Govern vol "accelerar el procés" de la seva aprovació "al més aviat possible".

En un mes obrirà consulta sobre el 'sandbox' regulador per al sector financer

D'altra banda, ha avançat que el text de creació del 'sandbox' regulador -un laboratori de proves de regulació per a les empresa de tecnologies financeres en un entorn controlat pels supervisores- redactat pel Tresor se sotmetrà a consulta pública en quatre setmanes.

"Les garanties per als clients reals que puguin participar sempre seran màximes, atès que les empreses estaran sotmeses en tot moment al seguiment dels supervisors", ha explicat Escolano.

REFORMA DE LES CAIXES RURALS

D'altra banda, en declaracions als mitjans després de la seva intervenció en l'esdeveniment, Escolano ha explicat que el Govern té "importants novetats" pel que fa a la reforma de les caixes rurals, que estaran a punt "de manera imminent", atès que estan incloses en el projecte de pressupostos generals de l'Estat.

"Estem plenament disposats a continuar impulsant-durant aquesta legislatura", ha apuntat el ministre, que considera aquest sector "important en la provisió de crèdit", especialment al sector agrari.

"Crec que les caixes rurals tenen un lloc important en l'economia espanyola i estem disposats a seguir avançant en el marc d'aquesta legislatura", ha reiterat el titular de la cartera econòmica.

Per la seva banda, el president de Deloitte Espanya, Fernando Ruiz, ha posat en valor que la banca ha emprès el "procés de reestructuració més profund dels que han tingut lloc a Europa", encara que ha assenyalat que la rendibilitat "segueix sent un tema difícil de gestionar ". A més, Ruiz ha explicat que el sector "ha patit molt a conseqüència de la crisi" pel que fa a la seva reputació, que actualment "està per sota del que hauria de ser".

Quant als nous competidors del sector financer, Ruiz ha subratllat que "no és admissible que sota el paraigua de les noves tecnologies hi hagi competidors que no ho estiguin fent amb les mateixes condicions" que les entitats tradicionals, perquè "l'efecte no només arribarà a les indústries afectades, sinó també a la societat ".

Noticias relacionadas

contador