• L'inversor Carl Icahn serà assessor presidencial de Donald Trump
  • Peter Navarro, molt crític amb la Xina, presidirà el Consell Nacional de Comerç
  • El PIB dels EUA en el tercer trimestre s'ha revisat a l'alça fins el 3,5%
bull-market-wall-street-ny

Falta de tendència Wall Street, mentre el Dow Jones segueix a les portes dels 20.000 punts, però sense decidir-se ara com ara a superar aquest nivell psicològic.

  • 37.815,92
  • -
  • 17.440,69
  • -1,92%
  • 5.608,17
  • -

En la jornada d'aquest dimecres, el selectiu americà, que puja prop d'un 15% en el que va d'any, va tancar amb lleugers descensos del 0,16%, fins a 19.941 punts, després de marcar un nou màxim històric intradía en 19.987 punts.

Una de les notícies del dia en Wall Street és que Donald Trump ha nomenat assessor presidencial al guru de Wall Street, Carl Icahn. Un inversor de 80 anys que ha mostrat públicament la seva oposició a a les normes de diversos organismes federals de regulació, en particular a les de l'Agència de Protecció del Medi ambient. A més, Trump també ha fet oficial la creació del Consell Nacional de Comerç de la Casa Blanca, que estarà dirigit per l'economista Peter Navarro. Aquest expert és conegut per la seva oposició pública a les activitats comercials de la Xina amb la publicació del seu llibre 'Death by Xina', on ha apuntat que el país asiàtic realitza "pràctiques comercials predatorias".

La tercera revisió del PIB del tercer trimestre a EUA ha elevat el creixement del PIB fins al 3,5, el major ritme en dos anys

En l'escenari econòmic, la tercera revisió del PIB del tercer trimestre als EUA ha elevat el creixement del PIB fins al 3,5% des de l'anterior 3,2% i per sobre del 3,3% esperat. Es tracta del major creixement de l'economia americana en taxa trimestral en els dos últims anys, després del feble creixement del primer i segon trimestre.

A més, les dades d'atur setmanal s'han situat per sobre de les previsions, ja que les peticions inicials de desocupació han augmentat més de l'esperat, fins a marcar màxims des de mitjan juny. I les comandes de béns duradors de novembre, excloent la volàtil partida de transport, han pujat un 0,5%, per sobre del 0,2% anticipat. Després d'aquesta dada, Barclays ha reduït dues desenes la seva previsió de creixement del PIB en el quart trimestre, fins a l'1,7% des de l'1,9%.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,2%, fins a 1,0446 dòlars, després d'haver tocat aquesta setmana mínims des de gener de 2003 en 1,0352. El preu del bo americà a 10 anys cau un 0,3%, mentre la seva rendibilitat puja fins al 2,57%, prop dels màxims anuals i des de 2015 per sobre del 2,64%. Finalment, el preu del petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 52,61 dòlars.

A nivell empresarial, Johnson & Johnson ha entrat en un període de negociacions exclusives amb la farmacèutica suïssa Actelion per concretar els termes de la seva possible compra, segons han informat ambdues companyies en un comunicat.

A nivell tècnic, "el VIX va marcar aquest dijous mínims anuals i es troba cotitzant en nivells de preu no vists des de la sessió del 5 d'agost de 2015. Aquests nivells de lectura extrema han de fer-nos ser cauts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamania. "Cada dia que passa, el risc que Wall Street pugui donar-nos algun que un altre esglai, contagiant a la resta de borses mundials, és una espasa de 'Dàmocles' que està aquí", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador