ep archivo   imagen de archivo del logo de bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El bitcoin aconsegueix mantenir el pols, però la criptomoneda no aconsegueix cotitzar per sobre dels 25.000 dòlars, un preu que ha arribat a superar mínimament durant algun moment als darrers dies. Aquesta setmana, la moneda cotitza a la zona dels 24.000 dòlars després de segellar el tancament setmanal més alt des de mitjans de juny a la setmana passada.

En concret, el bitcoin va superar els 25.000 dòlars el diumenge 14 d'agost per primer cop des de mitjans de juny. Des de finals de juliol, la criptomoneda s'ha negociat en un rang de preus d'entre 20.000 i 24.000 dòlars.

El bitcoin ha baixat gairebé un 48% des de principis de 2022, i ha perdut un 64% des del seu màxim històric de 69.000 dòlars el novembre de 2021. Des d'aleshores, tant el bitcoin com la resta de criptomonedes no han deixat de perdre valor.

Aquest mercat s'enfronta a les turbulències registrades a les principals borses i la falta de liquiditat, encara que s'han recuperat últimament en línia amb la revaloració en les accions dels EUA. Als problemes s'hi afegeix que els miners de la moneda es veuen afectats per l'augment dels preus de l'energia i també per les mesures per limitar-ne l'ús imposades per les autoritats.

Noticias relacionadas

contador