gamestopcb11

WallStreetBets encara no ha demanat el compte. El subfòrum de Reddit que ha ressuscitat el bíblic enfrontament entre David i Goliat segueix copant titulars de mig món. Fins quan durarà la seva particular festa en GameStop, la botiga de videojocs a la vora de la fallida reconvertida en germen d'una revolució als mercats?

Fins que es compleixin aquests dos factors. Ho diu Julian Emanuel, estrateg en cap de renda variable i derivats en BTIG, durant una entrevista per a la CNBC.

1. Les opcions 'call'

Una opció 'call' (o de compra) permet, però no obliga, a l'inversor comprar a un preu determinat i és, en altres paraules, una aposta que els títols de determinada companyia seguiran pujant. La compra agressiva d'aquestes opcions pot inflar encara més les accions de companyies embolicades en un halo d'especulació, com està sent el cas de GameStop.

El problema es presenta quan aquestes opcions passen a ser massa cares. "És probable que el seu alt preu provoqui que el títol arribi al seu límit, i després caigui acord amb la mania especulativa que avança cap a àrees diferents, com estem veient en la plata", apunta Emanuel.

En el cas de GameStop, aquest expert suggereix que aquestes opcions s'han tornat massa cares per seguir alimentant l'impuls alcista del títol: "És difícil mantenir un nivell d'interès especulatiu quan és massa costós comprar opcions de compra".

2. La reducció de la demanda

L'interès en comprar accions de GameStop està estancat. D'una banda, els llargs han vist el seu accés restringit durant els últims dies, amb brokers com Robinhood prohibint primer i permetent de forma limitada després la compra de les seves accions. De l'altra, els curts encara s'estan llepant les ferides després de l'apoteòsic 'short squeeze' que els ha obligat a cobrir les seves posicions.

"Quan li dius a la gent que no pot comprar, però sí, pot vendre, és obvi que tot anirà a una sola direcció", subratlla Steve Massocca, de Wedbush Securities.

"Sembla que l'armada de Reddit s'està desplaçant cap a zones diferents i tant el preu de les accions (de GameStop) com la volatilitat que envolta el valor estan caient", apunta Chris Murphy, de Susquehanna International Group. "Normalment, quan una acció cau, la volatilitat puja, però no en aquest cas", postil·la.

En aquest sentit, la volatilitat implícita de les accions de GameStop va costa avall i sense frens. Divendres passat es trobaval al 430% després va caure en 375%, i ara segueix embolicada en aquesta espiral a la baixa. Això vol dir que si el divendres els inversors esperaven un moviment de fins al 27% en qualsevol direcció (pujada o caiguda) ara n'esperen un fins al 23% (i baixant).

Noticias relacionadas

contador