bancos definitivo

El Banc d'Espanya ha acordat estendre a les entitats menys significatives sota la seva supervisió directa la recomanació del BCE (Banc Central Europeu) sobre distribució de beneficis i retribució variable.

En concret, el Banc d'Espanya recomana que fins a l'1 de gener de 2021, les entitats menys significatives no paguin dividends ni assumeixin compromisos irrevocables de pagar-los al 2020.

Així mateix, recomana que no facin compres d'accions ni adoptin altres tipus de mesures per remunerar en efectiu els seus accionistes.

Les entitats menys significatives que no puguin complir amb aquestes recomanacions, per considerar que existeixen impediments legals, hauran d'explicar aquesta situació a l'equip del Banc d'Espanya que els supervisa.

El Banc d'Espanya ha dit que la pandèmia de Covid-19 està tenint una clara incidència en l'evolució de la nostra economia i que, en aquest context, és necessari que les institucions financeres mantinguin un nivell de capital que els permeti reduir el risc sistèmic i contribuir a la recuperació econòmica.

Noticias relacionadas

contador