boj-kuroda

El Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès) segueix anant a contracorrent de la resta dels seus parells mundials. Mentre que els bancs centrals continuen pujant els tipus d'interès per combatre la inflació elevada, l'organisme que dirigeix Haruhiko Kuroda ha decidit mantenir-los sense canvis, tal com s'esperava.

L'entitat nipona fa així de la postura 'dovish' la seva bandera, malgrat que tots els bancs centrals continuen elevant el preu del diner. El Banc Central Europeu (BCE) ho va tornar a fer aquest dijous, i s'espera que la Reserva Federal nord-americana (Fed) faci el mateix a la reunió de la setmana que ve.

A més de mantenir els tipus sense canvis, el BoJ també ha dit que compraria les quantitats necessàries de bons del govern japonès a una taxa fixa per mantenir els rendiments del bo (JGB) a 10 anys al voltant del 0%.

"El Banc recolzarà el finançament, principalment de les empreses, i mantindrà l'estabilitat dels mercats financers, i no dubtarà a adoptar mesures de flexibilització addicionals, si cal", ha apuntat a la seva declaració de política monetària.

Després de conèixer la notícia el ien japonès s'ha debilitat lleugerament, situant-se a nivells propers als 146,5 enfront del dòlar nord-americà. El rendiment del JGB a 10 anys, per part seva, es troba al 0,246%, per sota del límit superior de l'objectiu de rendiment del banc central.

Així mateix, a la reunió el BoJ ha revisat les previsions d'inflació subjacent, i ara espera que arribi al 2,9% l'any fiscal en curs, enfront de la seva estimació anterior del 2,3%. I també ha modificat les previsions per a la inflació subjacent de l'any fiscal següent, que han passat de l'1,4% a l'1,6%.

El Banc del Japó ho explica de la manera següent: "Continuen existint grans incerteses per a l'economia japonesa", i mentre que "els riscos per a l'activitat econòmica estan esbiaixats a la baixa", els "riscos per als preus estan esbiaixats a l'alça" , ha detallat.

HONG KONG LIDERA LES PÈRDUES

Les borses asiàtiques han acabat la setmana instal·lades al vermell. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues en caure un 2,32%, mentre que l'índex Hang Seng Tech s'ha deixat un 3,57%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,93%.

El Nikkei 225 del Japó ha perdut un 0,6%, mentre que el Topix ha baixat lleugerament. El Kospi sud-coreà ha perdut un 0,53%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 1,1%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha baixat un 0,83% i el Shenzhen Component ha cedit un 1,62%.

Noticias relacionadas

contador