ep archivo   banco de japon
BANCO DE JAPÓN - Archivo

El Banc del Japó (BoJ) ha mantingut sense canvis la seva política monetària ultralaxa, que té com a objectiu generar una inflació sostenible a llarg termini del 2% a l'economia nipona. Una decisió que ha estat en línia amb els pronòstics.

  • 38.787,38
  • -0,34%

L'organisme ha mantingut els tipus d'interès a curt termini al -0,1% i continuarà amb el programa de compres de bons a 10 anys i amb el control de la corba de rendiments, el límit del qual es manté a l'1%. També continuarà amb les compres de fons cotitzats, actius immobiliaris i bons corporatius.

"Amb incerteses extremadament altes que envolten les economies i els mercats financers nacionals i estrangers, el Banc del Japó continuarà pacientment amb la flexibilització monetària mentre respon àgilment a l'evolució de l'activitat econòmica i els preus, així com a les condicions financeres. En fer-ho, el seu objectiu serà assolir l'objectiu d'estabilitat de preus del 2% de manera sostenible i estable, acompanyat d'augments salarials", ha explicat l'entitat al comunicat.

Una novetat important és que el BoJ ha retallat les previsions sobre la inflació (IPC) fins al 2,4% des del 2,8% per a l'any fiscal 2024, tot i que ha mantingut sense canvis el pronòstic per a l'IPC subjacent a l'1,9%. A més, ha elevat la seva estimació de creixement fins a l'1,2% des de l'1% per al mateix període.

Les mesures de l'organisme "eren àmpliament esperades, cosa que explica l'escassa reacció del mercat", expliquen els experts de Danske Bank.

L'índex Nikkei 225 ha marcat màxims dels darrers 33 anys durant la jornada a prop de 37.000 punts, però finalment s'ha girat i ha acabat amb lleugeres caigudes del 0,08%. El selectiu nipó va marcar el seu últim màxim històric a 38.915 punts el 29 de desembre de 1989.

"Esperem que el BoJ estigui preparat per començar a normalitzar les seves polítiques a la reunió d'abril, quan estigui més segur que el creixement salarial es recuperarà", afegeixen aquests experts.

"Son sobre la taula un augment dels tipus i un alliberament del control sobre la corba de rendiment, però el ritme de normalització dependrà en gran mesura de les perspectives salarials i de la pressió de les polítiques monetàries d'altres bancs centrals importants", conclouen des del banc danès.

Noticias relacionadas

contador