dl hong kong hk hang seng index prc peoples republic of china special admninistrative region ferry harbour pb
Sharecast / tee2tee via Pixabay

L'Autoritat Monetària de Hong Kong (HKMA) he elevat aquest dijous els tipus en 25 punts bàsics, fins al 5,25%, hores després que la Reserva Federal dels Estats Units anunciés una pujada de tipus en la mateixa proporció.

"La decisió de la Reserva Federal de pujar els tipus és coherent amb les expectatives del mercat, però continuarà havent-hi considerables incerteses sobre el camí dels tipus d'interès als EUA", ha declarat l'HKMA en un comunicat.

"Els bancs individuals als EUA han mostrat problemes de salut financera i de liquiditat recentment, cosa que podria donar lloc a un enduriment del crèdit", ha afegit, alhora que ha assenyalat que és "massa aviat per avaluar en quina mesura això afectarà encara més les activitats econòmiques i influirà en la política monetària”.

IMPACTE MIXT

Els mercats d'Àsia-Pacífic han tancat amb signe mixt aquest dijous després de la reacció de Wall Street durant la nit després que la Reserva Federal nord-americana pugés els tipus 25 punts bàsics més. Les accions dels bancs regionals nord-americans també van caure després que la secretària del Tresor, Janet Yellen, digués en resposta a una pregunta que les autoritats que no estan considerant una "assegurança general" per als dipòsits bancaris.

L'índex australià S&P/ASX 200 ha baixat un 0,61% i ha tancat als 6.972,5 punts. Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 0,17%, fins als 27.419,61 punts, i el Topix ha caigut un 0,29%, fins als 1.957,32 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat els guanys a Àsia, amb una pujada de l'1,71%, i l'índex Hang Seng Tech ha pujat un 3,52%, principalment pels guanys del gegant tecnològic Tencent.

A la Xina continental, el Shenzhen Component ha pujat un 0,8% i el Shanghai Composite ha sumat un 0,37%.

El Kospi sud-coreà ha tancat amb una alça del 0,31%, mentre que el Kosdaq ha caigut un 0,15% i ha acabar la jornada als 812,18 punts.

Noticias relacionadas

contador