imagen-sede-central-banco-espana 0
Banco de España

Els analistes internacionals segueixen valorant l'anunci d'avançament electoral realitzat aquest dilluns pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els experts del banc danès Danske Bank comenten que l'avançament es va produir "després que el govern perdés significativament davant els opositors conservadors a les eleccions regionals i locals de diumenge".

Segons la seva valoració, “l'impacte en els bons espanyols hauria de ser limitat, encara que podríem veure una modesta ampliació a curt termini (dels diferencials) en relació amb Itàlia i Portugal”.

"No obstant", afegeixen, "Espanya, juntament amb els altres mercats perifèrics, han estat els mercats de bons governamentals amb millor rendiment entre els bons governamentals de la zona de l'euro" des del començament d'any.

Per part seva, els experts del banc nord-americà Citigroup indiquen que "un canvi al capdavant del govern espanyol després de cinc anys d'administració socialista ha estat a les cartes per un temps".

Segons la seva opinió, "les prioritats d'un govern liderat per conservadors dependran dels seus aliats, i és probable que Vox, d'extrema dreta, estigui al poder. En matèria fiscal, això hauria de donar suport a una prudència més gran" i, a més, "podria ser lleugerament positiu per als bons espanyols".

D'altra banda, consideren que “alguns riscos poden tornar a sorgir al voltant del fràgil equilibri entre Madrid i les regions separatistes”.

Noticias relacionadas

contador