coronaviruscb5

Les accions a Corea del Sud han liderat les caigudes entre els principals mercats asiàtics aquest dilluns, després que el país hagi elevat l'alerta pel coronavirus al "nivell més alt" per un ràpid augment dels casos durant el cap de setmana.

El Kospi s'ha desplomat un 3,8%, ja que les accions del fabricant d'automòbils Hyundai Motor van caure un 3,91%, mentre que el Kosdaq va caure un 3,25%. El won coreà es va afeblir a 1,217.85 per dòlar, després dels nivells inferiors a 1,200 a què va arribar la setmana passada.

Korean Air Lines de Corea del Sud i Asiana Airlines també van caure 5.52% i 5.54%, respectivament. Reuters va informar el dilluns que totes dues aerolínies sud-coreanes havien anunciat que suspendrien els vols a Daegu, la quarta ciutat més gran del país, que de moment és la que reporta el major nombre de casos de coronavirus.

Les existències d'aerolínies a la resta de la regió també van caure enmig dels temors de contagi. Qantas Airways d'Austràlia es va desplomar un 7,22%, mentre que les accions de la China Eastern Airlines i la China Southern Airlines, que cotitzen a Hong Kong, van caure més del 4% cadascuna.

En aquesta arrencada setmanal, els Centres per al Control i la Prevenció i la Malaltia de Corea van informar que set persones van morir per COVID-19. El nombre de casos ha augmentat a 161 nous casos, la qual cosa eleva el total a 763 a tot el país, el país, amb la majoria dels casos fora del continent.

En altres llocs, les accions a la Xina continental van llançar senyals mixtos. El compost de Xangai va baixar un 0,34%, mentre que el component de Shenzhen va pujar un 0,69%. El compost de Shenzhen també va ser major en 0.851%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va caure un 1,48% i el Nikkei ha perdut un 0,40%.

contador