trader-observando-pantallas-wall-street
Reuters
37.798,97
  • -
  • -

Wall Street registra guanys de l'1% després que la Xina i els Estats Units hagin confirmat que tornaran a reunir-se al mes d'octubre per continuar les seves complicades negociacions comercials. La Borsa de Nova York enllaça així dues jornades consecutives de pujades després de la suavització de les tensions geopolítiques en altres regions com Hong Kong i el Regne Unit.

Liu He, encarregat de les negociacions per part de la Xina, ha parlat aquesta matinada amb el representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer; i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, segons un comunicat emès pel Ministeri de Comerç del gegant asiàtic.

Les dues parts han acordat celebrar una altra ronda de negociacions comercials a Washington, a principis del mes que ve. També es realitzaran consultes a mitjans de setembre per preparar el partit.

EMPRESES I ECONOMIA

Ull amb Slack. Les accions de la popular xarxa de xat usada principalment en llocs de treball cauen. I ho fan després que la tecnològica publiqui els seus primers resultats des del seu debut al parquet.

A l'escena econòmica, la dada d'ocupació de la consultora ADP ha mostrat la creació de 195.000 llocs de treball l'agost, per sobre dels 149.000 anticipats pel consens.

Aquesta dada és considerada un indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial que publicarà el Departament de Treball nord-americà aquest divendres. El consens anticipa la creació de 158.000 llocs de treball i una taxa d'atur que es mantindrà al 3,7%.

LA VALORACIÓ D'ALAN GREENSPAN

Als seus 93 anys, l'expresident de la Reserva Federal, Alan Greenspan, segueix realitzant comentaris interessants sobre el mercat. En la seva opinió, serà el comportament de la Borsa el que determinarà si els Estats Units es dirigeix ​​a una recessió.

"Per estrany que sembli, dependrà en gran part del mercat de valors", ha assenyalat Greenspan a CNBC. "Subestimem l'efecte riquesa en l'economia i aquest tipus de moviments volàtils del mercat de valors té un impacte que no crec que comprenguem ni mesurem correctament". L'efecte riquesa suggereix que les persones gasten més quan augmenta el valor dels seus actius.

"Crec que és important reconèixer que si tenim un ajust important al mercat de valors, sentirem que l'economia té les cames molt curtes", ha afegit Greenspan.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,27%, fins als 1,1063 dòlars. Per la seva banda, la lliura s'aprecia un 0,7%, fins als 1,2341 dòlars. A més, el petroli West Texas avança un 0,2%, fins als 56,40 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,53%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins a l'1,5% i el del bo a 3 mesos es relaxa fins a l'1,95%.

La corba de tipus s'ha desfet la seva inversió, cosa que dona un respir als inversors que segueixen tement d'una recessió per a l'economia nord-americana. Des de Pantheon Macroeconomics, han assenyalat que "dos mesos de caigudes al sector manufacturer com la registrada l'agost deixarien els EUA enfrontant una recessió totalment innecessària i autoinfligida".

Noticias relacionadas

contador