ep caixabank y bankia
EUROPA PRESS - Archivo

La ministra d'Assumptes Econòmics i vicepresidenta tercera del Govern, Nadia Calviño, ha afirmat que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) està realitzant l'anàlisi en profunditat del projecte comú de fusió entre CaixaBank i Bankia, l'avanç preliminar de la qual és "molt positiu" des de la perspectiva de l'interès públic.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,12€
  • 0,08%

Calviño, en declaracions a TVE recollides per Europa Press, ha explicat la decisió formal sobre l'operació la realitzarà el FROB quan es convoqui la junta general d'accionistes, subratllant que des d'un primer moment l'Executiu s'ha guiat per la protecció del conjunt de la ciutadania i de l'estabilitat financera.

Així mateix, ha assegurat que la participació de l'Estat en el grup resultant, que se situarà en el 16,1% a través del FROB, és superior a la que preveien els analistes, al mateix temps que el seu valor ha ascendit més d'un 36% respecte al preu previ a anunciar l'operació i les perspectives de beneficis combinades són superiors a les de mantenir-se totes dues entitats per separat.

"El que fem amb aquesta operació és, clarament, augmentar el valor de la participació pública en l'entitat resultant i col·laborar amb l'estabilitat financera", ha subratllat la vicepresidenta del Govern.

Respecte a possibles problemes de competència, Calviño ha indicat que serà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) qui doni el vistiplau, tenint en compte el desenvolupament del sector financer, que en aquest moment es caracteritza per una "profunda transformació, sobretot per l'entrada de nous operadors digitals".

Finalment, Calviño ha evitat comentar el possible impacte que la fusió pot tenir sobre la plantilla dels bancs, que conjuntament ascendeix a més de 50.000 treballadors. "Es tracta d'un tema prematur, no hi ha una resposta concreta", ha postil·lat.

No obstant això, ha recordat que tant CaixaBank com Bankia tenen experiència a escometre processos de reestructuració caracteritzats per haver-se fet de forma "consensuada". "Confio que aquesta serà també la situació de cara al futur", ha asseverat.

Noticias relacionadas

contador