dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb caigudes moderades en tornar a l'activitat després del festiu de dilluns. Els futurs sobre els índexs nord-americans baixen un 0,5%, després que tant l'S&P 500 com el Nasdaq marquessin dijous màxims des d'abril del 2022. L'S&P acumula un guany anual proper al 15%, mentre que el Nasdaq puja gairebé un 29% l'any.

  • 38.809,57
  • -

Un dels punts d'interès d'aquest dimarts ha estat la Xina, després que el Banc Popular (PBoC) hagi retallat lleugerament els tipus d'interès per rellançar l'economia. Una mesura que no ha causat l'efecte desitjat als mercats, que l'ha descomptat com a insuficient.

A partir d'ara, el focus se centrarà sobre la compareixença del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, davant del Congrés, per explicar l'estat de l'economia i la política monetària de la Fed per al segon semestre.

"Mentrestant, els inversors es debaten entre el cimbell sobre la consolidació d'un mercat alcista i la preocupació que aquest hagi esgotat el seu potencial i es trobi sobrecomprat", expliquen els experts de GVC Gaesco.

"Amb uns mercats europeus en zones de resistències i un increment vertical dels rendimients de deute des del març, ens ratificaríem en la idea que el mercat hauria d'emprendre una 'parada en el camí', per posteriorment assentar bases, ja amb la vista posada en un canvi de cicle monetari i en una esperada millora de les projeccions de beneficis empresarials per al 2024”, afegeixen aquests analistes.

VISITA DE BLINKEN A LA XINA

D'altra banda, la visita a la Xina del secretari d'Estat nord-americà, Antony Blinken, s'ha saldat amb sensacions positives, encara que sigui només perquè s'ha rebaixat la tensió geopolítica entre les dues potències.

"Un senyal clau és que Blinken es va reunir amb Xi Jinping al final de la visita. El fet que això passés suggereix que es va aconseguir un progrés real cap a l'estabilització de les relacions", expliquen els experts de Danske Bank.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Alibaba ha anunciat per sorpresa el canvi de conseller delegat. Eddie Wu substituirà Daniel Zhang, que passarà a liderar Alibaba Cloud Intelligence Group com a president i conseller delegat

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2% (71,92 dòlars) i el Brent repunta un 1,3% (77,06 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0928 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,3% (1.964 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 3,793% i el bitcoin repunta un 0,3% (26.728 dòlars).

Noticias relacionadas

contador