le-chinois-xi-jinping-prochainement-a-la-maison-blanche-dit-trump 20190602095811
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les caigudes moderades s'han imposat a Àsia aquesta matinada, encara que el principal índex xinès, el Xangai, s'ha animat a última hora (+0,3%) després de l'arenga del president xinès, Xi Jinping, que ha advertit durant les celebracions del centenari del Partit Comunista que no permetrà que cap força estrangera intimidi, premeu o subjugui la Xina.

"Qualsevol que s'atreveixi a tractar de fer-ho es trobarà amb el seu cap colpejat sagnantment contra la Gran Muralla d'acer forjada per més de 1.400 milions de xinesos", ha afirmat, provocant els aplaudiments d'una audiència convidada de 70.000 persones reunides a l'enorme plaça de Tiananmen.

Les paraules de Xi han contrarestat l'efecte negatiu de l'índex Caixin/Markit de gestors de compra de la indústria manufacturera de juny, que s'ha situat en 51,3, una lectura inferior a la del maig (52,0) i també per sota de la previsió de 51,8. El PMI manufacturer oficial de la Xina corresponent a juny, publicat dimecres, va mostrar un menor creixement de l'activitat fabril.

Per la seva banda, el Nikkei del Japó ha cedit un 0,38%, mentre que el Topix ha caigut un 0,25%. L'índex de confiança dels grans fabricants, publicat aquest dijous pel Banc del Japó a la seva enquesta trimestral Tankan, s'ha situat en 14 punts, enfront dels 5 punts de març.

El Kospi de Corea de Sud ha baixat un 0,47%, mentre que les accions australianes també han caigut, amb l'S&P/ASX 200 deixant-se un 0,45%.

Els mercats de Hong Kong han tancat aquest dijous per festiu.

Els inversors asiàtics esperen ja l'informe d'ocupació de juny que es publicarà aquest divendres als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador