l exposition de hong kong a evergrande tres minime d apres un ministre 20211004084028
38.102,44
  • -712,12
  • -1,83%

Els mercats asiàtics han deixat signe mixt durant les operacions de dilluns, amb l'índex Hang Seng de Hong Kong caient més d'un 2% després del seu retorn de divendres festiu.

Les accions de China Evergrande s'han suspès de cotització, ja que els inversors han tornat a preocupar-se per l'endeutat promotor immobiliari. La negociació de les accions d'Evergrande Property Services també han aturat, ja que l'empresa ha dit en una declaració borsari que hi ha un anunci imminent sobre una "possible oferta general de les accions de l'empresa".

Al mateix temps, també s'han suspès les accions d'un altre promotor immobiliari xinès, Hopson. Hopson ha dit en una presentació que ha detingut les seves accions a l'espera d'una "transacció important" en què ha acordat adquirir les accions d'una altra empresa.

Els inversors han seguit vigilant la situació al voltant dels problemes de deute d'Evergrande, que ha deixat de pagar dues vegades els interessos dels seus bons durant les últimes setmanes.

"La tensió relacionada amb l'impagament d'Evergrande pot tornar a la palestra, ja que un pagaré en dòlars per valor de 260 milions de dòlars emès per Jumbo Fortune Enterprises, garantit per Evergrande, venç efectivament avui", ha escrit Mizuho Bank en una nota de dilluns. "L'impagament constituiria un impagament".

Mentrestant, les accions a Àsia-Pacífic també han acusat la notícia que Merck ha anunciat un nou tractament antiviral oral Covid, que redueix el risc d'hospitalització o mort.

Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 1,13% i ha tancat als 28.444,89, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,62% i ha acabat la jornada als 1.973,92. Les borses xineses estan tancades per vacances part d'aquesta setmana.

Les accions australianes han pujat al dia, i l'S&P/ASX 200 ha pujat un 1,29%, fins als 7.278,50 punts.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cedit al voltant d'un 0,3%.

Noticias relacionadas

contador