cbpowell trader

Wall Street recull beneficis després dels màxims històrics de l'S&P 500 i de Nasdaq, al final d'una setmana que ha estat marcada per múltiples referències, la majoria d'elles molt positives. Durant el mes d'abril, tant l'S&P 500 com el Nasdaq han pujat a prop del 6%, mentre que el Dow Jones ha estat més moderat i ho fa un 3%.

  • 17.526,80
  • 0,32%

El més actual han estat els resultats d'Amazon. El gegant del comerç electrònic i la computació en el núvol puja un 2% després de publicar una pujada del 43% en les seves vendes, fins 108.000 milions de dòlars; i un benefici de 8.100 milions de dòlars.

En negatiu, els títols de Twitter s'enfonsen més d'un 12%, la caiguda més gran des d'octubre, després d'augmentar un 29% les seves vendes, fins als 1.040 milions de dòlars; i un benefici net de 68 milions. Tanmateix, la seva xifra d'usuaris s'ha situat a 199 milions, lleugerament per sota del seu propi objectiu de 200 milions.

A nivell general, els resultats a Wall Street estan superant els pronòstics, cosa que suposa un suport addicional per a la renda variable. A més, les previsions per als propers trimestres també han estat descomptades amb optimisme. Durant la jornada, publicaran les seves xifres les petrolieres Exxon Mobil i Chevron.

MISSATGE DE LA RESERVA FEDERAL

Dimecres, la Reserva Federal (Fed) va confirmar que mantindrà els seus estímuls monetaris fins que s'aconsegueixin "progressos substancials sostinguts" en els seus objectius de plena ocupació i inflació.

"No és el moment de parlar sobre la retirada d'estímuls encara, estem lluny d'assolir els nostres objectius", va afirmar el president del banc central, Jerome Powell, en una roda de premsa on va enviar els missatges que esperava el mercat. "La pujada dels preus serà transitòria durant uns mesos i posteriorment els preus es normalitzaran", va anticipar.

La propera reunió no és fins a mitjans de juny, cosa que dona marge a la Fed per començar a canviar el seu discurs en aquest moment, si cal.

Tot i que els analistes anticipen que, si l'economia segueix recuperant-se, el moment triat per començar a parlar de tapering serà el conclave monetari que se celebra l'agost a Jackson Hole.

DADES ECONÒMIQUES: PIB I PCE

Aquest dijous, es va publicar també la dada més rellevant de la setmana. La primera estimació del PIB del primer trimestre als EUA va mostrar una pujada del 6,4%, per sobre del 6,1% anticipat, impulsat per la bona evolució del consum, que al seu torn s'ha vist afavorit pels estímuls fiscals aprovats per al Congrés.

Per la seva banda, l'índex PCE, la mesura preferida d'inflació de la Reserva Federal, ha repuntat un 0,5% al ​​març, fins al 2,3% interanual, per sobre del 0,3% anticipat.

La taxa subjacent PCE ha pujat un 0,3%, fins a l'1,8%, en línia amb les previsions. El banc central anticipa una pujada fins al 2,4% durant els pròxims mesos.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 64,30 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,2094 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,65% i l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.768 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 2%, fins als 54.427 dòlars.

Noticias relacionadas

contador