coreasurnorte

Les borses asiàtiques han tancat amb pèrdues d'entre l'1% i el 2% aquest dimarts, mentre els inversors segueixen pendents de l'evolució del preu del petroli. El Kospi sud-coreà ha liderat les caigudes després que la intel·ligència nord-americana hagi reportat que el líder nord-coreà, Kim Jong Un, es troba en estat greu de salut, després d'una cirurgia cardíaca.

Les accions de la Xina continental van caure a la tarda, amb el compost de Xangai baixant un 1.35% i el de Shenzhen un 1.556%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong va caure 2.29%.

Al Japó, el Nikkei 225 va caure un 2,18% ja que les accions dels pesos pesants ​​de l'índex Fast Retailing i Softbank Group van caure almenys un 4% cadascuna. L'índex Topix també va perdre un 1.35%.

Mentrestant, les accions a Austràlia van caure, amb l'S & P / ASX 200 un 1.83% més baix.

Això es va produir quan l'acta del Banc de la Reserva d'Austràlia per a la seva reunió d'abril, publicada el dimarts, va mostrar que la "Junta seguia compromesa amb donar suport a les ocupacions, els ingressos i les empreses" mentre el país respon al brot de coronavirus.

A les actes, els membres també van assenyalar que "els bancs australians estaven en una posició sòlida per resistir el gran xoc econòmic" del brot de Covid-19 i la volatilitat del mercat financer.

Kospi de Corea del Sud va caure un 2.08% durant el comerç de la tarda, mentre que l'índex Kosdaq va caure 2.95%. El won sud-coreà també es va afeblir significativament enfront del dòlar, negociant-se un 1.02% més baix, a 1,233.07 per dòlar.

CNN va informar el dimarts, citant a un funcionari nord-americà no identificat amb coneixement directe, que Washington està "monitorant la intel·ligència" que Kim es troba en "greu perill després d'una cirurgia".

contador