ep javier hernani consejero delegado de bme en el curso de economia de apie y bbva en la uimp
APIE - Archivo

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

El conseller delegat de Borses i Mercats Espanyols (BME), Javier Hernani, ha indicat que si un altre operador borsari vol fer-se amb el seu capital haurà de presentar una oferta que millori el preu i el pla industrial proposat per la suïssa Six, única oferta en ferm fins al moment.

Hernani ha explicat que Six ha impulsat una operació amistosa que "potència Espanya" i que els sembla interessant, tant en preu, 34 euros per acció, com pel pla industrial que planteja. Així ho va reconèixer també el consell d'administració en una valoració preliminar just després de conèixer els termes de l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions.

No obstant això, el conseller delegat de BME ha indicat que l'OPA de Six obre la porta a un llarg període durant el qual altres companyies poden acostar-s'hi. "Això serà una marató, durarà molts mesos, ja veurem qui s'acosta i qui no", ha postil·lat. En aquest sentit, Hernani ha subratllat que el que vingui darrere "evidentment haurà de millorar el preu i els compromisos d'estabilitat, integritat i solvència del mercat espanyol".

"El que vingui a partir d'ara ho mirarem, però no em correspon dir a mi si és difícil millorar l'oferta de Six o no", ha precisat Hernani, que tampoc s'ha volgut pronunciar respecte a si resultaria més atractiu que un operador es decantés per presentar una fusió mitjançant intercanvi d'accions.

Amb tot, ha insistit que l'única oferta de la qual poden parlar ara mateix és de la de Six, tot i haver reconegut dilluns passat l'inici de converses amb Euronext. També s'especula que Hong Kong o Deutsche Börse podra estar estudiant entrar en aquesta batalla. En qualsevol cas, el directiu de la Borsa espanyola ha subratllat que l'important és que la infraestructura, els llocs de treball, el programari i el futur en general de BME es vegi potenciat i reforçat amb les ofertes que arribin, no el contrari.

Hernani ha remarcat que les operacions corporatives d'aquest tipus tradicionalment requereixen d'un període de tramitació molt llarg a Espanya, on es veuen involucrades institucions com la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i el mateix govern. "És el principi d'un període d'uns quants mesos", ha asseverat.

D'altra banda, Hernani ha admès la concentració tan gran que hi ha hagut entre operadors multinacionals, i que va aconseguir capitalitzacions de fins als 50.000 milions d'euros. "És un sector que a nivell mundial s'ha concentrat molt, veurem què passa, però és evident que hi ha interès en tenir capacitat d'escala i inversió", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador