wall street portada inversor mal

"La creixent llista de riscos d'Espanya està començant a posar nerviosos els inversors". Així comença Bloomberg el seu últim article en el qual assenyala acusadorament el nostre país assegurant que "és Espanya i no Itàlia el que preocupa el mercat".

El deute espanyol li disputa a l'italià el dubtós honor de ser "el pària d'Europa" i tenir els bons amb més rendiment. "El marge entre les rendibilitat del deute espanyol i l'italià és el més petit dels dos últims anys", alerta Bloomberg.

El rotatiu estatunidenc recorda a més que Citigroup recomanava a principis de mes vendre deute espanyol més que el portuguès, citant la creixent preocupació fiscal, la renovada tensió separatista a Catalunya i l'expectativa que S&P rebaixi la perspectiva creditícia d'Espanya a 'negativa'.

Lagarde i el programa de compres del BCE continuen aquí, però cada vegada menys. "(Espanya) té més fronts oberts dels que hauria de tenir en aquests moments", reconeixen els experts de Nordea Bank. "El principal problema a curt termini és un cop a l'aversió al risc que pot afegir pressió en els 'spreads', amb un Banc Central Europeu cada vegada més lent en les seves compres", afegeixen.

A tot això s'hi suma l'Ibex 35, un dels selectius més apallissats per la crisi del coronavirus al Vell Continent. En el que va de 2020 cau un 30% i les estimacions de la seva BPA s'han vist reduïdes a la meitat enguany, amb els bancs com a major llast de l'índex. "Itàlia i Espanya es troben entre les borses més barates a escala mundial", subratllen des de JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador