ep caixabank y bankia
EUROPA PRESS - Archivo

Bankinter ha elevat el preu objectiu de CaixaBank i Bankia després de conèixer-se les seves negociacions per a una fusió, però manté la seva recomanació de 'neutral' per a totes dues entitats fins a conèixer els detalls del pla d'integració. Els analistes del banc assenyalen, no obstant això, que la seva "estratègia d'evitar el sector no ha canviat".

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 4,94€
  • -0,02%

En concret, apugen a 2,15 euros per acció el preu objectiu de CaixaBank, enfront dels 2,05 euros d'abans. Per a Bankia, l'augment és fins als 1,44 euros per acció, quan anteriorment el col·locaven a 1,15 euros.

Per a Bankinter, la fusió que preparen aquestes dues entitats "té sentit estratègic i financer", ja que milloraria el BPA i la ràtio de capital de CaixaBank i Bankia obtindria una prima de control que es cobraria en accions, no en cash. A més, es diversificaria el negoci, ja que Bankia té un pes majoritari en hipoteques i CaixaBank en empreses i consum. "El risc d'execució sembla assumible perquè es tracta d'una integració domèstica i totes dues entitats tenen experiència en processos similars", diuen.

Financerament, l'operació és "interessant", perquè seria "resolutiva" per a CaixaBank gràcies a les sinergies de costos, els múltiples de valoració de Bankia i la generació d'un fons de comerç negatiu superior als 8.300 milions d'euros que esmorteiria el cost d'aprimar l'estructura i realitzar provisions extraordinàries.

D'aquesta manera, els analistes consideren que és "molt probable que l'operació arribi a bon port", ja que el Banc Central Europeu (BCE) és procliu a les fusions en un entorn macro i de tipus d'interès desafiador, i podria dur-se a terme mitjançant un intercanvi d'accions, sense necessitat d'ampliar capital.

També assenyalen que, després del ral·li de les cotitzacions amb la confirmació de les negociacions, "estimem un potencial de revaloració limitat tret que l'estalvi de costos superi les expectatives". No obstant això, "la nostra estratègia d'evitar el sector no ha canviat perquè els fonamentals es mantenen pràcticament inalterats i l'entorn macro és desafiador", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador