• En Técnicas Reunidas i Liberbank han reduït les seves posicions
bankia

Els baixistes han augmentat les seves posicions en diversos valors de la borsa espanyola. Així, DIA, Siemens Gamesa, Telefónica i Bankia han vist com els 'curts' han augmentat en el seu capital durant els últims 15 dies, tal com es publica la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

En el cas de la cadena de supermercats, els baixistes, que són els que prenen posicions en un valor a l'espera que caigui o per cobrir altres posicions llargues o alcistes, han pujat fins al 21,32% del capital des del 21,04% de fa dues setmanes. Millennium International Management ha augmentat la seva posició fins a l’1,02% i Delores Holdings ha pujat fins a tenir el 2,69% del capital de DIA. No obstant això, Marshall Wace és el que major capital posseeix amb el 3,95%.

D'altra banda, Siemens Gamesa és una de les companyies que més està patint en borsa durant les últimes jornades, sobretot, des que va anunciar un 'profit warning' i l'acomiadament de 6.000 persones a tot el món. Les caigudes a l’IBEX han fet que la posició dels baixistes hagi augmentat durant aquests darrers quinze dies fins als 3,84% des del 3,79%.

Telefónica és un altre dels valors en què han pujat els 'curts'. Així, els baixistes compten amb el 0,4% del capital del 'teleco', una mica superior al registrat el 13 de novembre quan aquestes posicions eren del 0,2%.

Per la seva banda, els curts a Bankia han tornat a pujar. Així, les posicions baixistes al'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri han pujat fins al 4,49% des del 4,1% anterior. Aquest nou màxim s'ha produït tot i que el fons Marshall Wace ha disminuït la seva aposta baixista per Bankia des de l'1,08% al 0,97% que va comunicar el passat 14 de novembre. El fons Discovery Capital Management ha incrementat els seus curts des del 0,71% comunicat el passat mes d'octubre fins al 0,81% amb què compta actualment.

El nou ascens de les posicions curtes en Bankia es produeix en un context en què l'entitat està pendent de completar la seva fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN) i a l'espera de la col·locació d'un nou paquet accionarial per part de l'Estat per accelerar el procés de devolució de les ajudes concedides en el marc de la crisi financera.

Les posicions baixistes han augmentat amb força en Sacyr, ja que han passat del 4,34% al 5,05%. Així, BlackRock ha augmentat la seva presència al capital de la companyia fins a l'1,1%. JP Morgan compta amb el 0,9%; i Marshall Wace ha pujat fins al 0,71% del capital.

ELS CURTS EN LIBERBANK CAUEN FINS AL 0,54%

El passat 21 de novembre la CNMV va aixecar el veto a les posicions baixistes en el capital de Liberbank després de cinc mesos amb la restricció. Els 'curts' han fugit del capital de l'entitat, ja que hi han reduït les seves posicions fins al 0,54% des del 3,18% de fa dues setmanes. Abans d'aixecar el veto, els 'curts' van augmentar-hi, ja que diversos supòsits quedaven exclosos d'aquesta prohibició de posar-se curt en Liberbank.

Un altre dels valors amb més posicions baixistes en la seva capital és Cellnex Telecom. No obstant això, en aquest cas, els 'curts' han reduït les seves posicions fins al 7,69% des de gairebé el 8% anterior. AQR Capital és el fons que té major percentatge del capital amb el 3,59%, seguit per Black Rock que ha augmentat la seva posició fins al 0,79%; i Marshal Wace ha pujat fins al 0,6%. També ha reduït la seva presència en OHL fins al 4,83% des del 4,95%.

Les 'teles', que fa quinze dies es van posar al punt de mira perquè van augmentar els curts al seu capital, han vist reduïdes les seves posicions baixistes. Així, en Mediaset s'han reduït des dels 4,08% fins als 3,93% i en Atresmedia, des dels 2,9% fins als 2,64%.

Noticias relacionadas

contador