• Durant els propers dies o setmanes els consells d'administració de les dues entitats aprovaran l'equació de bescanvi d'accions
ep frob acuerdafusionbankiabmn
EUROPAPRESS

Els accionistes de Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) aprovaran la fusió entre les dues entitats durant el proper mes de setembre en haver-se esgotat els terminis per celebrar les juntes generals d'accionistes abans de l'agost.

  • 1,78€
  • 2,65%

A falta de resoldre una sèrie de serrells tècnics, durant els pròxims dies o setmanes els consells d'administració de les dues entitats aprovaran l'equació de bescanvi d'accions, tal com van confirmar el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, la setmana passada.

Fonts del mercat han explicat a Europa Press que, una vegada que els consells d'administració hagin aprovat el preu de l'operació, un valorador únic haurà d'avaluar l'acord per corroborar que l'operació és justa per a ambdues parts.

Les dues entitats no podran convocar les seves respectives juntes d'accionistes fins que hagin rebut llum verda per part d'aquest assessor independent, que atorgarà la seva avaluació en un termini d'unes dues setmanes després que els òrgans de direcció de Bankia i BMN hagin aprovat l'equació de bescanvi.

Tenint en consideració que cal convocar els accionistes almenys amb un mes d'antelació, "el més probable" és que les juntes acabin celebrant al setembre, atès el caràcter inhàbil d'agost al sector, han explicat les fonts.

En qualsevol cas, l'operació compleix amb els terminis previstos per Bankia, ja que deixar l'operació resolta abans de l'agost hagués suposat complir amb els objectius més ambiciosos de l'entitat.

Dimecres passat, Goirigolzarri va confirmar que l'operació seguia endavant amb el calendari previst, de manera que culminarà entre el tercer i el quart trimestre.

En aquest sentit, la data idònia per completar el procés d'integració, en termes de comptabilitat, seria el proper 1 de gener, amb l'entrada del nou exercici, van comentar a Europa Press fonts del sector.

Aquest divendres, a més, vencen les restriccions imposades per Brussel·les a Bankia en el marc del seu pla de reestructuració ja fa cinc anys, de manera que el banc podrà participar des de llavors en operacions corporatives, cosa que permetrà a l'entitat créixer de forma inorgànica.

Noticias relacionadas

contador