ep cartel colocado en las inmediaciones del edificio de la bolsa de madrid en madrid espana a 27 de
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'Ibex 35 ha baixat un 2,88%, fins a 6.634,90 punts, després de tancar als mínims del dia. El selectiu espanyol ha estat pressionat per les companyies de l'acer, els bancs, Repsol, que sofreix l'ensulsiada del petroli, i Telefónica. Els futurs de maig del West Texas es van enfonsar un 300% a la jornada d'ahir i van caure a territori negatiu. Expliquen els analistes que aquest enfonsament a negatiu "essencialment significa que els productors pagarien per desfer-se del petroli".

  • 11.100,80
  • -0,48%

Els futurs del Brent de juny s'enfonsen ara un 19% i els del West Texas, un 23%, fins als 15,56 dòlars, la qual cosa indica que la situació de crisi del petroli persisteix.

En resposta a la tremenda caiguda del mercat petrolier, s'ha anunciat que l'Aràbia Saudita està considerant la possibilitat de retallar la producció el més aviat possible, enlloc d'esperar al mes vinent per implementar les retallades. Donald Trump, per part seva, ha dit que demanarà permís al Congrés per comprar petroli, o l'emmagatzemarà a la Reserva Estratègica de Petroli (SPR). Trump també ha afirmat que els EUA podrien considerar aturar els enviaments de l'Aràbia Saudita.

Els 'mega-moviments' al mercat del petroli estan tenint un gran impacte sobre les accions. Les borses europees, nord-americans, i també les asiàtiques, s'estan veient arrossegades a la baixa per l'ensulsiada del preu de l'energia. És d'esperar que les coses es tranquil·litzin en certa manera en algun moment, però ara com ara la tensió i la volatilitat continuen.

A l'Àsia, més enllà de les pèrdues del 2% de mitjana per la inestabilitat del petroli, és notícia que el líder nord-coreà, Kim Jong Un, es troba en estat crític després d'una intervenció. El diari sud-coreà 'Daily NK', especialitzat en assumptes de Corea del Nord, ha apuntat que Kim es trobava en tractament després d'haver-se sotmès a una operació cardiovascular el 12 d'abril.

En un altre ordre de coses, l'índex ZEW de sentiment econòmic a Alemanya es va situar a l'abril en 28,2 punts comparat amb -49,5 punts al març, mentre que en la zona euro ha millorat fins a 25,2 des de -49,5 punts del mes passat. En el pla empresarial, Enagás ha publicat resultats. El benefici puja un 14,7% en el primer trimestre. La companyia ha dit que els comptes de 2020 i el dividend no haurien de veure's afectats pel Covid-19. Grifols també ha anunciat xifres, amb una millora trimestral del benefici del 63%.

Noticias relacionadas

contador