• Saracho confirma que el banc s'enfronta amb una nova ampliació o... a la venda
ep sucursal banco popular

La Junta General de Banc Popular, la primera presidida per Emilio Saracho, ha ratificat que l'entitat s'enfronta a notables desafiaments. Lluny d'amagar la realitat, Saracho ha confirmat que el banc "està abocat en una nova ampliació per seguir endavant", sense descartar la possibilitat de participar en una operació corporativa. Les seves paraules han deslligat un nou torrent venedor al parquet.

  • 0,32€
  • 0,00%

Les accions del Popular, que al principi de la sessió lluitaven per no cedir terreny, no poden suportar l'estampida provocada per la possibilitat que el banc hagi de tornar a ampliar capital. Els títols es deixen un 9,6% i s'enfonsen fins als 0,734 euros, el preu més baix des de mitjans dels anys 80. El volum d'intercanvi d'accions es va elevar fins als 76 milions de títols.

La pressió venedora s'ha disparat des del migdia. O el que és el mateix, des que Saracho ha mostrat sense embuts la realitat en la qual es mou el banc en aquests moments. "Estem abocats en una ampliació per seguir endavant", ha afirmat durant la Junta General d'aquest dilluns. Existeix alguna opció addicional? Sí, l'alternativa de vendre el banc.

I tant una com l'altra han suposat el tret de sortida perquè els inversors s'hagin apressat a vendre. L'opció de l'ampliació no agrada perquè plou sobre un terreny no ja mullat, sinó inundat. Sota la gestió d'Ángel Ron, l'entitat va ampliar capital al final del 2012, per valor de 2.500 milions, i va tornar a la càrrega a mitjans del 2016, amb altres 2.500 milions d'ampliació. Per als inversors, ambdues operacions han suposat unes pèrdues colossals i la possibilitat d'encarar una tercera ampliació sembla ja exagerada.

La venda tampoc sedueix en aquests moments per una qüestió clara: en les condicions actuals, qui va a oferir cap prima per la compra de Banc Popular? Per aquest motiu, el panorama dibuixat per Saracho està disparant les vendes. I això que el banc ja cotitza amb un descompte extraordinari. Actualment, la seva capitalització amb prou feines suposa el 30% -o 0,3 vegades- del seu valor comptable, quan la mitjana dels bancs espanyols es troba en les 0,9 vegades.

A l'espera que s'esclareixi el futur del banc, la veritat és que les previsions sobre l'entitat segueixen empitjorant. El consens de mercat que recull FactSet ja ha rebaixat la seva previsió de benefici de l'entitat per 2017 fins als 305 milions d'euros, quan fa un mes se situava als 340 milions i al final de 2016 estimava 450 milions.

UNA ALTRA VEGADA 'FANALET VERMELL’

Amb la caiguda d'aquest dilluns, Banco Popular es confirma com el ‘fanalet vermell' de l’IBEX el 2017. Fins avui, acumula un descens del 19,5%. El 2016 també va ser el pitjor valor de l'índex de referència de les borses espanyols, amb un descens del 60%

Aquestes caigudes aprimen la seva capitalització borsària fins als 3.100 milions d'euros. És a dir, ja val menys de la meitat de Bankinter, el valor borsari de la qual és de 7.130 milions, i un terç de la capitalització de Banc Sabadell, de 9.340 milions segons les dades al tancament de la sessió d'aquest dilluns 10 d'abril.

Noticias relacionadas

contador